GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

10 tips για οικονομία βενζίνης στις διακοπές!

Το καλοκαίρι, τα χιλιόμετρα που διανύουμε αυξάνονται εντυπωσιακά... Είτε πρόκειται για μικρές αποδράσεις σε κοντινές παραλίες ...



Το καλοκαίρι, τα χιλιόμετρα που διανύουμε αυξάνονται εντυπωσιακά...
Είτε πρόκειται για μικρές αποδράσεις σε κοντινές παραλίες τα Σαββατοκύριακα, είτε για πιο μακρινά ταξίδια, το κοντέρ θα γράφει ασταμάτητα και το κόστος των διακοπών θα αυξηθεί κατακόρυφα.



Για την μείωση της κατανάλωση δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές ούτε μαγικά μηχανήματα. Υπάρχουν όμως μερικές βασικές συμβουλές που συνδυαστικά μπορούν να σας μειώσουν τα έξοδα καυσίμου μέχρι και 30%!

1. Προσπαθήστε να ανεφοδιάζεστε σε πρατήρια μέσα πόλεις γιατί είναι φθηνότερα αλλά και πιο …ασφαλή όσον αφορά το καύσιμο λόγω μόνιμης πελατείας. Οι έμποροι καυσίμων που λειτουργούν στα εξωτερικά όρια των πόλεων γνωρίζουν ότι φεύγοντας από τον ιστό με κατεύθυνση την εθνική οδό, ο οδηγός νιώθει την ανάγκη να ανεφοδιαστεί για ασφάλεια και οι τιμές είναι πάντα τσιμπημένες. Ειδικά οι κάτοχοι diesel που οι κινητήρες τους είναι πολύ πιο ευαίσθητοι σε νοθευμένο καύσιμο, πρέπει να προτιμάνε επίσημα κεντρικά πρατήρια γνωστών εταιριών. Φροντίστε γενικά να φουλάρετε το τεπόζιτο ώστε να μην χρειάζεται να ανεφοδιάζεστε στη μέση του πουθενά!

2. Οδηγείτε με ηρεμία. Στην εθνική επιλέξτε την επιτρεπτή ταχύτητα 100-130 χ.α.ω. και μην κάνετε αναίτιες αυξομειώσεις. Ακολουθώντας αυτή και μόνο τη συμβουλή μπορείτε να εξοικονομήσετε 10% του καυσίμου.

3. Σε πιο κλειστές διαδρομές με στροφές, αφήστε ικανή απόσταση από τον μπροστινό σας οδηγό. Ετσι δεν θα χρειάζεται να φρενάρετε και να επιταχύνετε απότομα, αυξάνοντας τελικά την κατανάλωση.

4. Μην κλείνετε τον κλιματισμό ανοίγοντας τα παράθυρα για οικονομία σε μεγάλες ταχύτητες. Καταστρέφετε τόσο πολύ την αεροδυναμική του αυτοκινήτου που τελικά θα κάψετε περισσότερο καύσιμο συγκριτικά με τη λειτουργία του κλιματισμού με κλειστά παράθυρα.

5. Να είστε παρατηρητικοί. Αν σε αρκετή απόσταση από εσάς βλέπετε να ανάβουν φρένα, μην συνεχίσετε με την ταχύτητα που έχετε. Αφήστε το πόδι από το γκάζι και επιτρέψτε στο αυτοκίνητο να επιβραδύνει μόνο. Ετσι μπορεί οι μπροστινοί να ξεκινήσουν και πάλι εν τω μεταξύ και εσείς να μην χρειαστεί να ακινητοποιηθείτε πλήρως και να γλυτώσετε την μεγάλη κατανάλωση του κινητήρα όταν ξεκινά από στάση.

6. Φουσκώστε τα ελαστικά με τη σωστή πίεση που ορίζει ο κατασκευαστής. Κάτι ξέρουν στο εργοστάσιο… Τα ξεφούσκωτα ελαστικά αυξάνουν την κατανάλωση μέχρι και 10%

7. Φορτώστε σωστά το αυτοκίνητο για τις διακοπές. Αντικείμενα δεμένα στην οροφή χωρίς να υπάρχει ειδική αεροδυναμική μπαγκαζιέρα, επιβαρύνουν σημαντικά την κατανάλωση αλλά επηρεάζουν και την ασφάλεια.

8. Αλλάξτε τα μπουζί με καινούργια αν πλησιάζει η ώρα αντικατάστασης τους. Η καύση θα είναι καλύτερη και η οικονομία άμεση.

9. Αλλάξτε φίλτρο αέρα. Η αναπνοή του κινητήρα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την απόδοση και με την κατανάλωση. Ένα ήδη βρώμικο φίλτρο αέρα σε ένα νησί με σκόνη και άμμο, απλά θα χειροτερέψει την κατάσταση.

10. Αλλάξτε λάδια. Ακόμα και αν δεν έχει έρθει η ώρα της αλλαγής (αλλά είναι κοντά) τα καινούργια λιπαντικά βελτιώνουν την λειτουργία του κινητήρα, μειώνοντας τις τριβές και του επιτρέπουν να λειτουργεί πιο αποδοτικά και οικονομικά σε υψηλές θερμοκρασίες.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση