GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουλάχιστον 1.069 τα θύματα του Έμπολα στη δυτική Αφρική

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε εντολή να απομακρυνθούν άμεσα τα μέλη των οικογενειών τω...


Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε εντολή να απομακρυνθούν άμεσα τα μέλη των οικογενειών των Αμερικανών διπλωματών που υπηρετούν στην πρεσβεία στη Φριτάουν, στη Σιέρα Λεόνε, λόγω των περιορισμών που υπάρχουν όσον αφορά την χορήγηση ιατρικής φροντίδας λόγω της επιδημίας του Έμπολα στη χώρα αυτή.
«Η πρεσβεία πρότεινε το μέτρο αυτό για προληπτικούς λόγους, λόγω της γνωμοδότησης της ιατρικής υπηρεσίας του υπουργείου (Εξωτερικών) ότι υπάρχει έλλειψη δυνατότητας να χορηγηθούν οι συνηθισμένες υπηρεσίες υγείας στις μεγάλες μονάδες υγείας λόγω του ξεσπάσματος της επιδημίας του Έμπολα», ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.
Εξάλλου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναδιοργανώνει το προσωπικό του στη Σιέρα Λεόνε ώστε να μπορεί να αντιδράσει καλύτερα στην κρίση αυτή για τη δημόσια υγεία, όπως δήλωσε η εκπρόσωπός του Μαρί Χαρφ.
«Παραμένουμε ενεργά δεσμευμένοι (στο να βοηθήσουμε) τη Σιέρα Λεόνε», αλλά και «σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο», ιδίως για να «περιοριστεί» και να «τεθεί υπό έλεγχο» η εξάπλωση της επιδημίας, διαβεβαίωσε η Χαρφ.
Οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει την 7η Αυγούστου ότι απομακρύνουν τα μέλη των οικογενειών του αμερικανικού διπλωματικού προσωπικού και από τη Λιβερία, η οποία επίσης πλήττεται από την επιδημία του Έμπολα.
Η επιδημία αυτή, η πιο σοβαρή μετά την ανακάλυψη του ιού αυτού, που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό, εν έτει 1976, έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή 1.069 ανθρώπων στη δυτική Αφρική — 377 στη Λιβερία, 355 στη Λιβερία, 334 στη Σιέρα Λεόνε και 3 στη Νιγηρία — σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που δημοσιοποιήθηκε την 11η Αυγούστου.
Εξάλλου ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συνομίλησε σήμερα σχετικά με την επιδημία με τους ηγέτες δύο χωρών που πλήττονται από τον Έμπολα.
Ο Ομπάμα είχε χωριστές συνδιαλέξεις με την Έλεν Τζόνσον-Σίρλιφ, την πρόεδρο της Λιβερίας, και με τον Έρνεστ Μπάι Κορόμα, τον πρόεδρο της Σιέρα Λεόνε, διευκρίνισε η αμερικανική προεδρία στην ανακοίνωσή της.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση