GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γάζα: Νέος βομβαρδισμός σχολείου του ΟΗΕ με τουλάχιστον 10 νεκρούς

Τουλάχιστον δέκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα Κυριακή, και δεκάδες τραυματίστηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον ενός ακό...



Τουλάχιστον δέκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα Κυριακή, και δεκάδες τραυματίστηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον ενός ακόμη σχολείου του ΟΗΕ στη Ράφα της νότιας Γάζας, σύμφωνα με γιατρούς του νοσοκομείου της Γάζας. Πρόκειται για το τρίτο βομβαρδισμό του Ισραήλ σε σχολείο του ΟΗΕ όπου είχαν βρει καταφύγιο άμαχοι.

Από το νοσοκομείο της Γάζας γνωστοποιήθηκε ότι τουλάχιστον 30 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Ράφα από ισραηλινά πυρά την Κυριακή, εννέα εκ των οποίων από την ίδια οικογένεια η οποία ξεκληρίστηκε.

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι κάτοικοι της περιοχής, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις του ισραηλινού στρατού με την Χαμάς, είχαν βρει καταφύγιο στο σχολείο.

Ο ισραηλινός στρατός έπληξε 108 στόχους κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταξύ του Σαββάτου και της Κυριακής στη Γάζα.

Τις τελικές του προετοιμασίες για να καταστρέψει τις εναπομείνασες σήραγγες της Χαμάς, πραγματοποιεί την Κυριακή, ο ισραηλινός στρατός, σύμφωνα με δηλώσεις ανώτερης στρατιωτικής πηγής σε ΜΜΕ της χώρας.

"Δεν υπάρχει καμία απόφαση για να σταματήσει η επιχείρηση", διευκρίνισε η ισραηλινή πηγή σχολιάζοντας την απόσυρση ορισμένων ισραηλινών δυνάμεων από τη Λωρίδα της Γάζας. "Ετοιμαζόμαστε να επιτεθούμε" είπε.

Στο μεταξύ, 6 μέλη της Χαμάς έφτασαν σήμερα στο Κάιρο, όπου βρίσκονται ήδη από χθες άλλα μέλη της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας, προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνομιλίες με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, αν και το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι δεν πρόκειται να στείλει αντιπροσωπεία.

Η Αίγυπτος, η οποία έχει μεσολαβήσει και σε προηγούμενες συρράξεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς η οποία κυβερνά τη Γάζα, είχε καλέσει τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους να στείλουν αντιπροσωπείες στο Κάιρο προκειμένου να διαπραγματευτούν για μια βιώσιμη εκεχειρία στον παλαιστινιακό θύλακα, όπου συνεχίζονται για 27η ημέρα οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση