GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραιτήσεις στο δήμο Μυκόνου μετά τον άδικο χαμό του 10χρονου

Δύο δημοτικοί σύμβουλοι παραιτήθηκαν από την επιτροπή δημοπρατήσεων, λίγες μέρες μετά τον χαμό του 10χρονου. Τι υποστηρίζουν. Δύο δημοτικ...

Δύο δημοτικοί σύμβουλοι παραιτήθηκαν από την επιτροπή δημοπρατήσεων, λίγες μέρες μετά τον χαμό του 10χρονου. Τι υποστηρίζουν.

Δύο δημοτικοί σύμβουλοι, ο Νίκος Σαλάχας και η Άννα Καμμή, αμφότεροι μέλη της επιτροπής δημοπρασιών, γνωστοποίησαν την απόφαση τους να παραιτηθούν από την συγκεκριμένη επιτροπή. Να σημειωθεί ότι η επιτροπή δημοπρασιών επρόκειτο να συνεδριάσει την Πέμπτη (14/08), προκειμένου να γίνει νέα δημοπράτηση τμήματος για πλωτά μέσα. Όλα αυτά, μία μέρα μετά την κηδεία του μικρού παιδιού.

Η ανακοίνωση Σαλάχα

"Με την παρούσα σας υποβάλλω την παραίτησή μου από αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής δημοπρασιών. Μετά τον τραγικό άδικο θάνατο του δεκάχρονου παιδιού, η συνείδησή μου και τα συναισθήματά μου ως πατέρας κατέστησαν απαγορευτικό να συμμετέχω σε διαδικασία δημοπράτησης θαλάσσιων σπορ του Δήμου.

Η συνειδητοποίηση του σημερινού εφιάλτη με τον άδικο θάνατο του παιδιού είναι η ρεαλιστική δυνατότητα να συνεργήσουμε στη αποφυγή παρόμοιων μελλοντικών γεγονότων. Θεωρώ ότι πλέον οι σχετικές αποφάσεις του Δήμου τίθενται στο μικροσκόπιο όλης της Ελλάδας.

Στο σημερινό περιβάλλον όπου κυριαρχούν οι εικόνες, οι συμβολισμοί και η επικοινωνιακή ικανότητα των δρώντων, η ισχύς ενός Δήμου δεν προέρχεται μόνο από το οικονομικό κεφάλαιό του αλλά και από το κύρος του και την ικανότητά του να εμπνέει την εμπιστοσύνη και την κοινωνική ευαισθησία .

Παρακαλώ όπως προβείτε στις ενέργειες αντικατάστασής μου για την συνέχεια και υλοποίηση των διαδικασιών που έχετε αποφασίσει".

Η ανακοίνωση Καμμή

"Με την παρούσα επιστολή μου σας ενημερώνω ότι παραιτούμαι από μέλος της τριμελούς επιτροπής δημοπρασιών και για αυτόν τον λόγο δεν θα συμμετάσχω στην συνεδρίαση της επιτροπής αυτής η οποία έχει προγραμματιστεί για σήμερα 14/8/2014 στις 12.00 στο κτίριο του Δημαρχείου, με θέμα την επαναδημοπράτηση τμημάτων της παραλίας που δεν δημοπρατήθηκαν στις 15/7/2014.

Οι λόγοι που με αναγκάζουν να δηλώσω παραίτηση είναι οι ακόλουθοι:

* Θεωρώ ότι όλες οι ενέργειες του Δήμου για την δημοπράτηση των παραλιών έγιναν σκανδαλωδώς καθυστερημένα επιτρέποντας στους επιχειρηματίες να έχουν καταπατήσει δημόσιο χώρο με την ανοχή του Δήμου και ότι η εν γένει στάση του Δήμου στα θέματα εκμετάλλευσης των παραλιών είναι σκόπιμα ανεκτική.

* Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση της επιτροπής να εφαρμόσει το άρθρο 29 της διακήρυξης πλειοδοτικής δημοπρασίας η οποία έχει ψηφιστεί με την απόφαση 52/ 2014 από την οικονομική επιτροπή του Δήμου στις 30/6/201 και να αποκλείσει από την διαδικασία της δημοπρασίας επιχειρηματίες για τους οποίους έχουν διαπιστωθεί στο παρελθόν καταγγελίες- παράπονα έγγραφα ή προφορικά.

Το παραπάνω ήταν και πρότασή μου κατά την συνεδρίαση της επιτροπής αυτής στις 15/7/2014 η οποία μειοψήφησε και έτσι τελικά στην δημοπρασία πήραν μέρος στην δημοπρασία επιχειρηματίες με βεβαιωμένες καταγγελίες".
Πληροφορίες από mykonospress.gr

1 σχόλιο

  1. Πιος ειδε σημερα αυτο το σουργελο τη Δημαρχο Μυκονου κ.Γρυπαρη στον ΑΝΤ1 και δεν καταλαβε γιατι χρεοκωπησαμε.
    Ουτε ποσους υπαλληλους εχει ο Δημος της δεν ηξερε.
    Τετοια ανικανα και επικυνδυνα προσωπα επαξαν ρολο στη διαχειρηση δημοσιων πραγματων ασφαλως με την ψηφο μας.
    Π.Κ.(ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ 400)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση