GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολυμπία Οδός: Έρχονται νέες παραδόσεις. Μια ώρα δρόμος τα 120 χλμ Κορίνθου – Πατρών

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο υπουργός σε δηλώσεις του για την παράδοση τμήματος του δρόμου μήκους 7 χλμ Πρόκειται για το τμήμα, που μελλο...

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο υπουργός σε δηλώσεις του για την παράδοση τμήματος του δρόμου μήκους 7 χλμ
Πρόκειται για το τμήμα, που μελλοντικά θα αποτελεί τον δεξιό κλάδο κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου (προς Πάτρα) και θα λειτουργήσει προσωρινά με τις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας (προς Πάτρα και προς Κόρινθο). Παράλληλα, σήμερα ξεκινά και η κατασκευή του αριστερού κλάδου (προς Αθήνα), η οποία θα διαρκέσει περίπου 10 μήνες.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόνισε: «Παραδίδουμε σήμερα το πρώτο ασφαλτοστρωμένο τμήμα της Ολυμπίας Οδού, της Κορίνθου – Πατρών, είναι τα πρώτα 7 χλμ. από τα 120. Επτά χιλιόμετρα, που είναι έτοιμα να παραδοθούν στους οδηγούς, σε ένα δρόμο, που συνεργάζονται για να κατασκευαστεί πάρα πολλοί: ιδιωτικές εταιρείες, τεχνικές κατασκευαστικές εταιρείες μεταξύ τους, το δημόσιο, η ΕΤΕπ, περίπου 35 τράπεζες και έχουμε ένα αποτέλεσμα.Είναι το αποτέλεσμα, που θέλει η σύγχρονη Ελλάδα. Ένα αποτέλεσμα, στο οποίο συμμετέχουν χιλιάδες εργαζόμενοι κι ένα αποτέλεσμα, που οδηγεί στο σπάσιμο της απομόνωσης της Περιφερειακής Ελλάδας. Για πρώτη φορά, σε ενάμιση περίπου χρόνο από σήμερα και λιγότερο, τα 120 χλμ. Κορίνθου – Πατρών θα είναι μόλις 1 ώρα δρόμος. Θα είναι ένας σύγχρονος δρόμος και ασφαλής».

Ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ κατά τη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης, ενημερώθηκε συνολικά για την πορεία εκτέλεσης των έργων. Οι εργασίες κατασκευής στα νέα τμήματα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Πάτρα είναι σήμερα σε πλήρη εξέλιξη και η συνολική πρόοδός τους στο τέλος Ιουλίου 2014 ξεπέρασε το 50%. Πάνω από 20 εργοταξιακές ζώνες εκτείνονται σε μήκος 120 χιλιομέτρων, από τον Ανισόπεδο Κόμβο της Αρχαίας Κορίνθου μέχρι την Περιμετρική της Πάτρας.

Οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια του εν λόγω έργου αγγίζουν σήμερα τους 2.000, ενώ σημαντική είναι η τόνωση και των τοπικών οικονομιών από τον έμμεσα απασχολούμενο πληθυσμό (τοπικοί προμηθευτές, προσωπικό μικρών υπεργολάβων και άλλες επιχειρήσεις). Είναι χαρακτηριστικό, ότι η αύξηση του προσωπικού των εργοταξίων από το πρώτο τρίμηνο του έτους στο δεύτερο ξεπέρασε το 60%.

Το έργο εκτελείται πλέον σε όλο το μήκος της χάραξής του, έχει παραδοθεί το σύνολο των χώρων για την κατασκευή του και προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Σταδιακά ολοκληρώνονται τμήματά του και μεγάλα τεχνικά έργα (άνω διαβάσεις, κόμβοι, σήραγγες, γέφυρες) και ανοίγουν συνεχώς νέα εργοτάξια.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Πάτρα θα περιλαμβάνει 16 χιλιόμετρα σηράγγων. Πρόκειται για 12 συνολικά σήραγγες στις περιοχές Δερβένι, Μαύρα Λιθάρια, Ακράτα, Πλάτανος, Λαμπίρι και Παναγοπούλα. Η διάνοιξη των σηράγγων προχωρά με γοργούς ρυθμούς και σήμερα η κατασκευή όλων των σηράγγων είναι ολοκληρωμένη σε ποσοστό 78%.

Αντίστοιχα, οι 48 γέφυρες, οι 47 άνω διαβάσεις και οι 129 κάτω διαβάσεις αγγίζουν ποσοστό ολοκλήρωσης 52% και παράλληλα, προχωρούν οι υπόλοιπες εργασίες κατασκευής, όπως χωματουργικά, ασφαλτοστρώσεις, αντιστηρίξεις, έργα αποστράγγισης του αυτοκινητόδρομου.

Ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ, ανακοίνωσε, ότι: «Τελειώνει το άγος του Μαλιακού, και σε λίγες εβδομάδες θα παραδώσουμε πλήρως όλο το τμήμα του Μαλιακού κόλπου. Ταυτόχρονα, με την Ιόνια Οδό σπάμε την απομόνωση της Ηπείρου και της Δυτικής Κεντρικής Ελλάδας, που χρόνια τώρα είναι απομονωμένες από την υπόλοιπη χώρα. Σπάμε την απομόνωση της Δυτικής Θεσσαλίας με την Κεντρική Οδό, τον Ε65. Αυτή η προσπάθεια σημαίνει, ότι οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε μέσα από τη συνεργασία. Πιστεύω, ότι οι αυτοκινητόδρομοι, που μας ενώνουν, είναι μια αρχή, για να αποδείξουμε, ότι οι Έλληνες πετυχαίνουμε και ξεπερνάμε την κρίση».
πηγή: thebest.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση