GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΟΕ: Λείπουν 12.000 δάσκαλοι από τα σχολεία

Λίγες μέρες έμειναν για την έναρξη της νέας σχολικής χρόνιας και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας...


Λίγες μέρες έμειναν για την έναρξη της νέας σχολικής χρόνιας και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας για αδράνεια, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών (αποσπάσεις) και υπάρχουν χιλιάδες οργανικά και λειτουργικά κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, ζητούν να δουν τον Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο, προκειμένου να του ζητήσουν την άμεση παρέμβαση του για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, αλλά και για την ολοκλήρωση των υπηρεσιακών αποσπάσεων, ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα από την έλλειψη του διδακτικού προσωπικού όπως συνήθως συμβαίνει.
Στο πλευρό των εκπροσώπων της ΔΟΕ βρίσκεται και ο Θέμης Κοτσυφάκης πρόεδρος της ΟΛΜΕ, μιας και η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας στα αιτήματα της ΔΟΕ έχει ενδιαφέρον και για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση αφού και σε εκείνους τα κενά είναι πολλά.
Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΔΟΕ Θανάση Κικίνη σε δήλωσή του στο , τα κενά που υπάρχουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση φτάνουν τις 12.000 θέσεις από τις 24.000 που είναι συνολικά με τη δευτεροβάθμιας εκπαίδευση, ενώ κατήγγειλε το γεγονός πως δεν έχουν γίνει διορισμοί και διαγωνισμοί στον ΑΣΕΠ για την κάλυψη των κενών.
«Ο υπουργός σε δηλώσεις του είχε μιλήσει για κενά που φτάνουν τις 24.000 και για τις δύο βαθμίδες. Στην πρωτοβάθμια εμείς λέμε ότι έχουμε γύρω στις 12.000».
«Σήμερα συνεδριάζει το ΚΥΣΠΕ, ελπίζουμε ότι το κεντρικό υπηρεσιακό συμβούλιο που κανονίσει τις αποσπάσεις πως θα κάνει κάτι. Θέλουμε να θίξουμε στον Υπουργό ότι πρέπει να γίνει πλήρης επάνδρωση τις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αφού αυτή την στιγμή η κατάσταση είναι τραγική. Δεν έχουν γίνει διορισμοί, δεν έχουν γίνει διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ, ούτε με προϋπηρεσία» είπε κλείνοντας τις δηλώσεις του ο γραμματέας της ΔΟΕ.
Σύμφωνα με τους εκπρόσωπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος την Παρασκευή στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση