GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ένεση» 125 εκατ. ευρώ για τα οπωροκηπευτικά μετά το εμπάργκο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα την αποδέσμευση περίπου 125 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του τομέα των οπωροκηπευτικών της Ε.Ε.,...


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα την αποδέσμευση περίπου 125 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του τομέα των οπωροκηπευτικών της Ε.Ε., ο οποίος πλήττεται από το εμπάργκο που επέβαλε για ένα χρόνο η Ρωσία στα δυτικά προϊόντα τροφίμων.
Αυτά τα μέτρα στήριξης της αγοράς μέσω αποζημιώσεων για την απόσυρση προϊόντων, τα οποία τίθενται σε ισχύ από σήμερα Δευτέρα, αφορούν τα καρότα, τις τομάτες, τα λάχανα, τις πιπεριές, τα κουνουπίδια, τα αγγούρια και τα αγγουράκια, τα μανιτάρια, τα μήλα, τα αχλάδια, τα φρούτα του δάσους, τα επιτραπέζια σταφύλια και τα ακτινίδια, σύμφωνα με μια ανακοίνωση.
«Ο προβλεπόμενος προϋπολογισμός είναι περίπου 125 εκατ. ευρώ», διευκρίνισε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εκπρόσωπος της Επιτροπής για τη Γεωργία, ο Ρότζερ Γουέιτ. «Η ιδέα είναι να μειωθούν οι ποσότητες που διατίθενται στην αγορά ώστε οι τιμές να μην πέσουν σε επίπεδα κρίσης», εξήγησε.
Μόλις επισημοποιηθούν, μέσα σε μερικές εβδομάδες, τα μέτρα θα εφαρμοσθούν αναδρομικά από τις 18 Αυγούστου και θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Αυτοί που θα ωφεληθούν κυρίως από τη στήριξη αυτή είναι οι μεγάλοι προμηθευτές οπωροκηπευτικών της Ρωσίας, η Πολωνία, η Λιθουανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία, διευκρίνισε μια ευρωπαϊκή πηγή.
Έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Γεωργίας έχει προγραμματισθεί για τις 5 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες για να εξετασθούν οι επιπτώσεις από το ρωσικό εμπάργκο, πρόσθεσε ο Γουέιτ, τρεις ημέρες νωρίτερα από την ημερομηνία που είχε αναφερθεί αρχικά από την ιταλική προεδρία της ΕΕ.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση