GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στους 17 οι νεκροί από πνιγμό μέσα σε λίγα 24ωρα

Ρεκόρ θανάτων από πνιγμό στις ελληνικές θάλασσες μέσα σε λίγα 24ωρα. Αυξήθηκε ο τραγικός απολογισμός Η ημέρα της Παναγιάς δε σημαδεύτηκε ...

Ρεκόρ θανάτων από πνιγμό στις ελληνικές θάλασσες μέσα σε λίγα 24ωρα. Αυξήθηκε ο τραγικός απολογισμός
Η ημέρα της Παναγιάς δε σημαδεύτηκε από ρεκόρ πνιγμών για το 2014, με 10 ανθρώπους να ανασύρονται νεκροί από τα νερά σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ο αριθμός των νεκρών από πνιγμό αυξήθηκε το Σάββατο, με ακόμα πέντε ανθρώπους να αφήνουν την τελευταία τους πνοή στη θάλασσα.
Στην πλειονότητά τους τα θύματα ήταν ηλικιωμένοι.

Δέκα πνιγμοί ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο
Συγκεκριμένα, χωρίς τις αισθήσεις της, ανασύρθηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής, από τη θαλάσσια περιοχή “ΔΑΣΣΙΑ” Κέρκυρας, 82χρονη, η οποία διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Στη διάρκεια άλλου περιστατικού, επίσης το μεσημέρι, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη θαλάσσια περιοχή “Ζέφυρου” Ρόδου, 67χρονος, ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από τη θαλάσσια περιοχή Μπούκας Παλαιοχωρίου, 71χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, επίσης το μεσημέρι, και διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης ν.Ηλείας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

Χωρίς τις αισθήσεις του, εντοπίστηκε το απόγευμα από τη θαλάσσια περιοχή “Σκάλα” Αγίας Τριάδας Θεσσαλονίκης, 58χρονος, ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

Τέλος, από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας “Ταρσανάς” Σάμου, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της 79χρονη, το βράδυ της Παρασκευής. Διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής.

Το Σάββατο, τα θύματα ήταν ένας 90χρονος στη Χαλκίδα, ένας 69χρονος στο Ρέθυμνο, ένας 50χρονος στο Ηράκλειο, ένας 77χρονος στην Κέρκυρα και ένας 65χρονος στη Μεσσηνία.

6χρονη έμεινε μόνη στο σκάφος, μετά τον πνιγμό του πατέρα της

Τραγωδία στην Κορώνη της Μεσσηνίας, όπου ένας άνδρας 50 ετών πνίγηκε το πρωί της Κυριακής με την 6χρονη κόρη του, να παραμένει για ώρες στο ακυβέρνητο σκάφος τους.

Πιο συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Κυριακής, η Λιμενική Αρχή Κορώνης ενημερώθηκε για τον εντοπισμό πτώματος αγνώστου άνδρα στην περιοχή "Περούλια" Κορώνης Μεσσηνίας, από διερχόμενο σκάφος το οποίο και ανασύρθηκε στην ακτή.

Ο άνδρας είχε αποπλεύσει από την παραλία με φουσκωτό σκάφος, στο οποίο επέβαινε και ένα ανήλικο κορίτσι.

Στην περιοχή έσπευσε πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, ενώ ενημερώθηκαν όλα τα παραπλέοντα σκάφη για συνδρομή στις έρευνες. Το σκάφος με την ανήλικη βρέθηκε λίγο αργότερα.

Η 6χρονη, που είναι καλά στην υγεία της, παρελήφθη από οικείους της και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας για προληπτικούς λόγους.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Κορώνης, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί νεκροψία, για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του άτυχου 50χρονου.

Πνιγμός άνδρα σε παραλία της Φθιώτιδας

Ακόμη ένα τραγικό συμβάν σημειώθηκε την Κυριακή, στην παραλία της Σκάρφειας.

Στις 12.30 περίπου, κάποιοι από τους λουόμενους αντιλήφθηκαν έναν άνδρα να κουνάει τα χέρια και να ζητάει βοήθεια.

Αμέσως έτρεξαν αρκετοί να βοηθήσουν, ωστόσο η θάλασσα είχε ελαφρύ κυματισμό και ήταν πολύ δύσκολη η ανάσυρση του άτυχου άνδρα, που ήταν υπέρβαρος και σχεδόν χωρίς τις αισθήσεις του.
Όταν τελικά ανασύρθηκε στην ακτή έγιναν προσπάθειες ανάνηψης, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

1 σχόλιο

  1. Αυτοκτονίες είναι οι περισσότεροι. Στο κεφάλι των κυβερνώντων και των παιδιών τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση