GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με 19.238 μόρια ταξιδεύει στο πλευρό του Βαλβέρδε

Με 19.238 μόρια στις βαλίτσες της, ξεκινά το ταξίδι για την Κέρκυρα και το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας Ξένων Γλωσσών. Η αριστούχος Κ...

Με 19.238 μόρια στις βαλίτσες της, ξεκινά το ταξίδι για την Κέρκυρα και το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας Ξένων Γλωσσών. Η αριστούχος Κέλλυ Δημητράκου μιλά για τις φιλοδοξίες της

"Ήξερα ότι πήγα καλά, απ” όταν είδα τα μόριά μου. Αλλά και πάλι. Άλλο να το βλέπεις σε χαρτί επίσημο και με σφραγίδα του υπουργείου Παιδείας και άλλο να το εικάζεις. Ειλικρινά, δεν το πίστευα. Είμαι πολύ ικανοποιημένη", αναφέρει η Κέλλυ που για δεύτερη συνεχή χρονιά ρίχτηκε στη μάχη του εντατικού διαβάσματος, προκειμένου να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. "Ήθελα μόνο αυτή τη σχολή. Πέρυσι έβγαλα περίπου 16 και δεν πέρασα. Οπότε φέτος, στρώθηκα ξανά στο διάβασμα. Δεν γινόταν αλλιώς", λέει χαρακτηριστικά.

Με 19.4 στη Βιολογία, 17.1 στα Αρχαία και αντίστοιχα υψηλές επιδόσεις σε άλλα μαθήματα, το όνειρο της Κέλλυς ήρθε πολλά βήματα πιο κοντά στην υλοποίηση. "Από γλώσσες, διαγωνίστηκα στα Αγγλικά και Γαλλικά". Εμείς για την ιστορία, να προσθέσουμε ότι η Κέλλυ βρίσκεται στο βασικό επίπεδο γνώσεων και στα Ισπανικά, τα οποία δεν εγκατέλειψε ποτέ, ακόμη και όταν το διάβασμα για τα μαθήματα Κατεύθυνσης έγινε ασφυκτικό. "Ακόμα και κατά τη διάρκεια της σχολικής προετοιμασίας για τις Πανελλήνιες, έκανα και ξενόγλωσσα μαθήματα για να ανεβάσω το λεξιλογικό μου επίπεδο. Δεν μπορούσα να τα εγκαταλείψω. Στο τελευταίο έτος σπουδών, είναι υποχρεωτικό να επισκεφτείς κάποια χώρα με τη σχολή. Και εγώ θέλω να πάω Ισπανία".

Τι θυμάται από τον αγώνα δρόμου για μία θέση σε ΑΕΙ η Κέλλυ; "Ότι θυσίασα τα πάντα. Χόμπι. Διασκέδαση. Αλλά τελικά άξιζε τον κόπο. Και ας τσαντιζόμουν που άλλοι φίλοι μου είχαν διαμορφώσει έτσι το πρόγραμμά τους που μπορούσαν να βγαίνουν έστω και λίγο έξω".

Μυστικό κλειδί για την απόλυτη επιτυχία, σύμφωνα με την μικρή Κέλλυ, δεν υπάρχει. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια βασικά βήματα που αναπόφευκτα ακολουθούν οι περισσότεροι για να ξεκλειδώσουν μία θέση στην "τριτοβάθμια δεξαμενή" Ανώτατης Εκπαίδευσης. "Χρειάζεται να έχεις πολύ κουράγιο, ψυχική δύναμη και υπομονή. Το πρόγραμμα και ο πλήρης ύπνος χωρίς ξενύχτια, βοηθούν ακόμη περισσότερο. Και το βασικότερο; Να ξέρεις πότε να κλείνεις τα αυτιά σου σε όσα ακούγονται από τα ΜΜΕ για άνοδο ή πτώση των βάσεων. Δεν πρέπει να φοβάται κανείς. Ακόμη και μία στραβή να γίνει, ξέρεις ότι τα έχεις καταφέρει. Ότι έχεις διαβάσει και έχεις δώσει το καλύτερο του εαυτού σου. Αυτό που δεν εξυπηρετεί κανέναν, είναι τα σενάρια καταστροφολογίας".

"Υπήρξε ποτέ στιγμή που θέλησες να εγκαταλείψεις την προσπάθεια ή να χαμηλώσεις τα στάνταρ των φιλοδοξιών σου;", την ρωτώ, για να εισπράξω ένα κατηγορηματικό "Όχι", ως απάντηση. "Είπα πολλές φορές στον εαυτό μου, τι κάνω εγώ εδώ; Πού πάω; Αλλά αυτά τα ρητορικά ερωτήματα διαρκούν για λίγο. Μετά προσηλώνεσαι και πάλι σε αυτό που ξέρεις καλά να κάνεις. Να διαβάζεις".

Πηγή: www.news247.gr

1 σχόλιο

  1. Ένα αληταριό του χειρίστου είδους συμβουλεύει, αυτούς που κυβερνούν, συμπολιτεύονται, αντιπολιτεύονται, στηρίζουν και υποστηρίζουν, ψευτοαντιτίθεται και στραβοκοιτάζουν τα ψηφουλάκια, και όλοι μαζί στέλνουν την Ελλάδα στην κόλαση….
    Αφορμή για αυτά που λέω η κατάργηση της επικύρωσης παντός εγγράφου, μιας φωτοτυπίας, από μια Δημόσια Αρχή, έτσι που ο κάθε υστερόβουλος, ο κάθε κακοποιός, ο κάθε αλήτης, και αλήτησα, όλοι θυληκοί και αρσενικοι θα μπορούν με μια παραποιημένη φωτοτυπία να δηλώνουν ότι θέλουν και να παίρνουν ότι θέλουν.
    Φαντάζεστε τι έχει να γίνει όταν ένα αληταριό από επιτήδειους αρχίσει και με μια φωτοτυπία, ίσως, πιθανώς παραποιημένη, αρχίσει να αρπάζει δικαιώματα, περιουσίες, κόπους και ψυχές ανθρώπων?
    ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΑΛΗΤΑΡΙΟ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ !!
    Δεν λέω το κρίμα στο λαιμό τους γιατί δεν θα είναι μόνο μια περίπτωση που θα υπάρξει αδικία αλλά τα ΚΡΙΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση