GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πότε ανακοινώνονται οι βάσεις του 2014

Να θυμίσουμε ότι το προηγούμενο έτος οι βάσεις ανακοινώθηκαν στις 29 Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη, το 2012 στις 27 Αυγούστου , το 2011 στις 29...

Να θυμίσουμε ότι το προηγούμενο έτος οι βάσεις ανακοινώθηκαν στις 29 Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη, το 2012 στις 27 Αυγούστου , το 2011 στις 29 Αυγούστου και το 2010 στις 25 Αυγούστου

Ειδικότερα όπως δημοσίευσε πρώτα το dikaiologitika.gr οι βάσεις θα ανακοινωθούν από τις 28 Αυγούστου έως την 1 Σεπτεμβρίου ημέρα Δευτέρα . Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στην Αστυνομία όπου άργησε να εκδώσει την προκήρυξη εισαγωγής των υποψηφίων για τις Αστυνομικές Σχολές . Αναλυτές συγκρίνουν τις βάσεις 2014 με αυτές του 2012 και καλούν τους υποψηφίους να συγκρίνουν τις βαθμολογίες τους με τα μόρια με του εν λόγω έτους. Οι βάσεις δεν αναμένεται να ανέβουν εξίσου σε όλες τις σχολές Οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις των ειδικών κάνουν λόγο για αύξηση σε όλα σχεδόν τα επιστημονικά πεδία, με αρκετές σχολές να μην πέφτουν και να διατηρούνται στα περσινά επίπεδα. Ελάχιστες θα είναι αυτές που αναμένεται να κινηθούν πτωτικά.

Να θυμίσουμε ότι το προηγούμενο έτος οι βάσεις ανακοινώθηκαν στις 29 Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη, το 2012 στις 27 Αυγούστου , το 2011 στις 29 Αυγούστου και το 2010 στις 25 Αυγούστου. Την τελευταία, λοιπόν εβδομάδα του Αυγούστου θα μπει τέλος στην αγωνία των υποψηφίων.

Οι παράγοντες που θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα

Η απελευθέρωση των μετεγγραφών αποτελεί τον φετινό αστάθμητο παράγοντα για την διαμόρφωση των βάσεων στα επιστημονικά πεδία. Σημαντικό ρόλο επίσης παίζουν οι προτιμήσεις των υποψηφίων, οι υψηλές επιδόσεις των μαθητών και οι θέσεις ανά σχολή.

Το 2014 σύμφωνα θα είναι μια δύσκολη χρονιά σχεδόν για το σύνολο των υποψηφίων που διεκδικούν μια θέση στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας και κυρίως για όσους επιθυμούν να βρεθούν σε Σχολές μεσαίες και υψηλόβαθμες.

Αυτές οι Σχολές, περίπου 45 στο σύνολό τους, ίσως με ελάχιστες εξαιρέσεις, θα έχουν εκτόξευση μορίων, που μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να ξεπεράσουν κατά πολύ και τα 600-700. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία η εικόνα φαίνεται πως θα διαμορφωθεί ανοδικά σχεδόν σε όλες τις Σχολές και αν υπάρχει «κάθοδος» μορίων σε κάποιες, αυτό θα επηρεαστεί αποκλειστικά και μόνο από τις επιλογές που έκανε φέτος ο κύριος όγκος των υποψηφίων στο μηχανογραφικό δελτίο του αλλά και από τις επιλογές των ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ορφανοί κ.ά.) όσον αφορά κυρίως τις περιοχές στις οποίες βρίσκονται οι Σχολές που επέλεξαν, αφού ο νόμος τους έδωσε το δικαίωμα της ελεύθερης μετεγγραφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση