GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περίπου 400 οι νεκροί από τον σεισμό στην Κίνα

Ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό 6,3 βαθμών που σημειώθηκε χθες στη νοτιοδυτική Κίνα ανήλθε σε περίπου 400, μετέδωσαν σήμερα τα κ...


Ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό 6,3 βαθμών που σημειώθηκε χθες στη νοτιοδυτική Κίνα ανήλθε σε περίπου 400, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Η Κίνα ανακοίνωσε ότι έχει στείλει στην πληγείσα περιοχή χιλιάδες ένοπλους αστυνομικούς, στρατιώτες και πυροσβέστες.
Ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ επισκέφθηκε την περιοχή, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, κι έκανε έκκληση για τη γρήγορη διάσωση των αγνοούμενων και των παγιδευμένων στα συντρίμμια.
Ο σεισμός, που σημειώθηκε σε απομακρυσμένη περιοχή της επαρχίας Γιουνάν, προκάλεσε την κατάρρευση χιλιάδων κτιρίων, περιλαμβανομένων σχολείων, μετέδωσε η ίδια πηγή.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στην πόλη Λονγκτουσάν, στην ορεινή κομητεία Λουντιάν της επαρχίας.
Οι σεισμοί είναι συχνό φαινόμενο στην περιοχή. Ένας σεισμός που σημειώθηκε στην επαρχία Σετσουάν –επίσης στα νοτιοδυτικά– το 2008, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους σχεδόν 70.000 άνθρωποι.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση