GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

5 + 1 τοπία, βγαλμένα από πίνακα ζωγραφικής! [photos]

Για όσους ένας παράξενος και απόμακρος προορισμός αποτελεί όνειρο ζωής, θέλοντας να αφήσετε πίσω σας άγχος, έννοιες και προβλήμ...



Για όσους ένας παράξενος και απόμακρος προορισμός αποτελεί όνειρο ζωής, θέλοντας να αφήσετε πίσω σας άγχος, έννοιες και προβλήματα, εμείς σας παρουσιάζουμε 5+1 μέρη που το δέος θα είναι το μόνο συναίσθημα που θα σας κυριεύει...

Απολαύστε τα και σας ευχόμαστε να έρθει και η μέρα που θα το κάνετε και από κοντά!

Λίμνη Hillier, Αυστραλία
Θα μπορούσε να είναι και η λίμνη της Barbie, αλλά δεν είναι. Είναι η λίμνη Hillier, στη Δυτική Αυστραλία στο νησί Middle Island. Μια λίμνη που μας κάνει να ξεχνάμε όλες τις λίμνες που μέχρι σήμερα έχουμε δει χάρη στο εντυπωσιακό ροζ χρώμα της! Η λίμνη αυτή έχει περίπου 600 μέτρα πλάτος, το νερό της είναι υφάλμυρο και περιβάλλεται από σκουροπράσινα δάση ευκαλύπτων. Κάποιοι επιστήμονες, λένε για το χρώμα της ότι οφείλεται στις χαμηλές συγκεντρώσεις θρεπτικών στοιχείων αλλά και των διαφόρων τύπων βακτηριδίων και φυκιών. Για άλλους το ροζ χρώμα της, οφείλεται στην μεγάλη περιεκτικότητα της στο λευκό θαλασσινό αλάτι που έρχεται σε αντίθεση με τα κόκκινα αλλόφυλα βακτηρία που βρίσκονται στις κρούστες άλατος.

Το φαράγγι της Αντιλόπης, ΗΠΑ
Ένα φαράγγι τόσο εντυπωσιακό που μοιάζει ψεύτικο. Ο λόγος για το Φαράγγι της Αντιλόπης, που βρίσκεται στη γη των Ινδιάνων Navajo στην Αριζόνα των ΗΠΑ. Αν νομίζετε ότι τα βράχια αποτελούν αποτέλεσμα photoshop κάνετε λάθος. Μετά το Grand Canyon, το φαράγγι αυτό έρχεται δεύτερο σε επισκεψιμότητα στην Αμερική.

Sagano, ένα δάσος από μπαμπού
Ένα δάσος 16 τετραγωνικών χιλιομέτρων βρίσκεται στη βορειοδυτική λεκάνη του Κιότο στην Ιαπωνία. Ο λόγος για ένα ιδιαίτερο δάσος απ’ όσα έχουμε δει, τοSagano ένα δάσος από μπαμπού. Το δάσος αυτό δεν αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στην Ιαπωνία μόνο για την «μπαμπού-ομορφιά» του αλλά και για την μελωδία που βγάζουν τα μπαμπού όταν τα διαπερνά ο άνεμος!

Κόκκινη παραλία, Κίνα
Νοτιοδυτικά της πόλης Panjin στην Κίνα, στο Δέλτα του ποταμού Liaohe βρίσκεται η Κόκκινη παραλία. Το όνομα της το πήρε εμφανώς από το υπέροχο χρώμα της εμφάνισης της. Η εμφάνιση της αυτή, οφείλεται σ’ ένα είδος φυκιών που ευδοκιμεί στο αλατούχο αλκαλικό της έδαφος. Τα φύκια αυτά, αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια του Απριλίου ή του Μαΐου και παραμένουν πράσινα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το φθινόπωρο όμως, είναι η εποχή που το χρώμα τους αλλάζει και μετατρέπεται σε αυτό το εντυπωσιακά φλογερό κόκκινο.

Λίμνη με κερασιές Σακούρα, Ιαπωνία
Σε αυτή τη λίμνη, η άνοιξη γιορτάζει! Η ανθοφορία των Sakuras για τους Ιάπωνες σημαίνει την έναρξη του επίσημου ιαπωνικού σχολικού έτους αλλά και την έναρξη της εργασίας μετά τις διακοπές. Αυτές οι πανέμορφες ροζ κερασιές γνωστές ως sakura, ξεκινούν να ανθίζουν από τα μέσα Μαρτίου. Θα τις δείτε ακόμη σε πάρκα και δρόμους της Ιαπωνίας, να ανθίζουν ακόμη και το Μάιο.

Pamukkale, Τουρκία
Για όσους δεν γνωρίζουν, το Pamukkale σημαίνει «κάστρο από βαμβάκι», ένα όνομα που περιγράφει την ομορφιά αυτού του φυσικού φαινομένου μοναδικό στον κόσμο. Βρίσκεται στην επαρχία Ντενιζλί στη νοτιοδυτική Τουρκία. Είναι μια φυσική τοποθεσία, όπου οι μεγάλες ποσότητες τραβερτίνης, ενός είδους ασβεστόλιθου είναι υπεύθυνες για το κατάλευκο χρώμα στις βραχώδης επιφάνειες με τις ιαματικές πηγές.

Σύμφωνα με τον τούρκικο μύθο για τις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών, κάποτε στα περίχωρα της πόλης Denizli στη Νοτιοδυτική Τουρκία, ζούσε μια νεαρή κοπέλα τόσο άσχημη που κανείς δεν ήθελε να την παντρευτεί. Απογοητευμένη, λοιπόν, αποφάσισε να αυτοκτονήσει πηδώντας μέσα σε μια από τις φυσικές δεξαμενές-γούρνες του Παμούκαλε. Αντί, όμως, να πεθάνει, το ιαματικό νερό τη μεταμόρφωσε σε μια πολύ όμορφη κοπέλα. Ο άρχοντας της Denizli, που περνούσε τυχαία από την περιοχή, μόλις την αντίκρισε την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα και το ειδύλλιό τους σύντομα κατέληξε σε γάμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση