GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η διακοπή λειτουργίας μηχανημάτων σκότωσε την 56χρονη τετραπληγική»

Η διακοπή της χορήγησης οξυγόνου λόγω της διακοπής λειτουργίας των μηχανημάτων προκάλεσε τον θάνατο της 56χρονης τετραπληγικής ...



Η διακοπή της χορήγησης οξυγόνου λόγω της διακοπής λειτουργίας των μηχανημάτων προκάλεσε τον θάνατο της 56χρονης τετραπληγικής Χανιώτισσας Ευτυχίας Ποποδάκη...

Η διαπίστωση αυτή προκύπτει μετά και την ολοκλήρωση των ιστολογικών εξετάσεων, όπως δήλωσε ο Ιατροδικαστής Κρήτης κ.Αντώνης Παπαδομανωλάκης.

Στο μεταξύ και με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο θάνατος της 56χρονης επήλθε λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης η ΔΕΗ ανακοίνωσε τα εξής:

«Με αφορμή δημοσιεύματα ηλεκτρονικού τύπου σχετικά με τα αίτια θανάτου της Ευτυχίας Ποποδάκη στα Χανιά, Κρήτης, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού είναι αναγκασμένη να δημοσιοποιήσει στοιχεία από την επίσημη Ιατροδικαστική Γνωμάτευση που διενήργησε ο τεχνικός της σύμβουλος, Ιατροδικαστής κα Ε. Σπανουδάκη, τα συμπεράσματα της οποίας έχουν ως εξής:

* Δεν μπορεί να θεωρηθεί ο θάνατος λόγω ασφυξίας – ανοξίας (λόγω διακοπής της παροχής του ρεύματος) διότι δεν υπάρχουν τα ανάλογα ιατροδικαστικά ευρήματα.

* Ο χρόνος θανάτου δεν μπορεί να προσδιοριστεί επακριβώς αλλά να τοποθετηθεί στο χρονικό διάστημα στο οποίο η γυναίκα παρέμεινε στο σπίτι μόνη της, δηλαδή από 10:30-14:30.

* Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης ο θάνατος οφείλεται σε στένωση της δεξιάς στεφανιαίας αρτηρίας συνεπεία στεφανιαίας αθηρωματοσκλήρυνσης και ταξινομείται ως φυσικός."

Αυτό που απομένει είναι και το πόρισμα των μηχανολόγων που εξέτασαν τα μηχανήματα για να πιστοποιηθεί ότι έπαψαν να λειτουργούν, όταν σταμάτησε και η ηλεκτροδότησή τους μετά τη διακοπή του ρεύματος από τη Δ.Ε.Η.

Υπενθυμίζεται πως η 56χρονη γυναίκα απεβίωσε στις 23 Ιουλίου, μετά την διακοπή της ηλεκτροδότησης στο σπίτι όπου διέμενε λόγω χρέους προς την ΔΕΗ.

Απο την πρώτη στιγμή οι συγγενείς της κατήγγειλαν την επιχείρηση η οποία απο την πλευρά της ισχυρίστηκε πως δεν ήταν ενημερωμένη πως η συγκεκριμένη παροχή αφορούσε ευπαθές άτομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση