GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Είδα τον κλέφτη να αρπάζει το αυτοκίνητο μαζί με τον 5χρονο γιο μου!

«Μπαμπά που ήσουν, γιατί με άφησες;» Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του τρομαγμένου 5χρονου αγοριού, που απήχθη χθες το μεσημέρι στην Περα...


«Μπαμπά που ήσουν, γιατί με άφησες;» Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του τρομαγμένου 5χρονου αγοριού, που απήχθη χθες το μεσημέρι στην Περαία Θεσσαλονίκης, προς τον πατέρα του.
Μιλώντας στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μέγκα ο πατέρας περιγράφει στην κάμερα τις δραματικές ώρες που έζησε μακρυά από το παιδί του, δηλώνοντας: «Εύχομαι να μη το ζήσει κανείς αυτό»…
Ολα ξεκίνησαν όταν εκείνος άφησε τα κλειδιά πάνω στη μίζα του αυτοκινήτου του και ένας άγνωστος το έκλεψε, με το 5χρονο παιδί του να βρίσκεται στο πίσω κάθισμα.
«Έχω αφήσει το αυτοκίνητο απ” την απέναντι πλευρά του δρόμου με αναμμένη τη μηχανή γιατί κοιμόταν το παιδί μέσα. Περνώντας απέναντι να αφήσω το τιμολόγιο, εκείνη την ώρα μπήκε αυτός ο νεαρός μέσα. Παίρνει το αυτοκίνητο να φύγει. Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι έχει κλείσει η πόρτα, τρέχω και του φωνάζω ότι είναι το παιδί μου μέσα».
Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό με το δράστη να εγκαταλείπει το αυτοκίνητο μόλις αντιλήφθηκε πως στο πίσω κάθισμα βρισκόταν το ανήλικο παιδί και να παίρνει ταξί για να διαφύγει.
Ο πατέρας, μιλώντας για την εμπειρία του παιδιού του, δήλωσε σχετικά: «Ήταν λίγο χαμένος, λίγο φοβισμένος όταν είδε όλη αυτή την κατάσταση, αλλά είναι καλά». Ο μικρός βρίσκεται ήδη με την μητέρα του αλλά ο πατέρας δηλώνει συγκλονισμένος: «Χάθηκε η γη κάτω απ” τα πόδια μου. Δεν περιγράφεται αυτό».


Το χρονικό της περιπέτειας
Συναγερμός σημαίνει το μεσημέρι της Παρασκευής στο αστυνομικό τμήμα της Περαίας στη Θεσσαλονίκη όταν γίνεται γνωστή η είδηση με τον πατέρα που άφησε το 5χρονο αγοράκι του μέσα στο αυτοκίνητο και στη συνέχεια άγνωστος έκλεψε το ΙΧ, μαζί με τον μικρό. Αμέσως οι Αρχές εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.
Γύρω στις 14:30 το μεσημέρι της Παρασκευής ο γονέας κατήγγειλε στην αστυνομία ότι λίγο νωρίτερα είχε σταματήσει στην περιοχή, αφήνοντας τα κλειδιά του αυτοκινήτου στη μηχανή, ενώ ο πεντάχρονος γιος του κοιμόταν στο πίσω κάθισμα.
Ωστόσο, μέσα σε δευτερόλεπτα ένας κλέφτης μπήκε στο όχημα κι έγινε… καπνός.
Κατόπιν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ξεκίνησαν ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν το παιδί, ενώ έδωσαν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία, για να βοηθηθεί η αναζήτηση.
Κατά τη διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης, στον αέρα του «Ράδιο Θεσσαλονίκη» βγήκε σε τηλεφωνική σύνδεση ο πατέρας του 5χρονου, δίνοντας τα χαρακτηριστικά του δράστη, εξέλιξη που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην εύρεση του παιδιού.
Οδηγός ταξί, που άκουσε την περιγραφή του δράστη, ενημέρωσε την αστυνομία ότι είχε παραλάβει νωρίτερα έναν πελάτη με παρόμοια χαρακτηριστικά από την περιοχή του Πλαγιαρίου (μπροστά στην εκκλησία). Αρχικά, ο άγνωστος ζήτησε να κατευθυνθεί προς τον Βαρδάρη αλλά στη διαδρομή άλλαξε γνώμη και αποβιβάστηκε στον Φοίνικα.
Άμεσα, αστυνομία και πατέρας κατευθύνθηκαν προς το Πλαγιάρι και εντόπισαν το ΙΧ με το παιδί σώο και αβλαβές σε παράλληλο δρόμο του κεντρικού του χωριού, δίνοντας έτσι ένα αίσιο τέλος στην καταδίωξη. Ο δράστης μόλις αντελήφθη ότι μέσα στο αυτοκίνητο επέβαινε το μικρό παιδί, προφανώς παράτησε το ΙΧ και το μικρό αγόρι και προσπάθησε να διαφύγει με ταξί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ήταν αδύνατος, με μαύρα μαλλιά και φορούσε άσπρο μπλουζάκι, θαλασσί βερμούδα και σαγιονάρες.
Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Seleo.gr, Thestival.gr
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση