GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βουλγαρία: Στις 5 Οκτωβρίου οι πρόωρες εκλογές

Σε ειδική τελετή, σήμερα το πρωί, ανέλαβε καθήκοντα η προσωρινή κυβέρνηση της Βουλγαρίας, που όρισε ο πρόεδρος της χώρας Ρόσεν Πλέβν...


Σε ειδική τελετή, σήμερα το πρωί, ανέλαβε καθήκοντα η προσωρινή κυβέρνηση της Βουλγαρίας, που όρισε ο πρόεδρος της χώρας Ρόσεν Πλέβνελιεφ.
Ο Βούλγαρος πρόεδρος, ο οποίος παρουσίασε και τα μέλη της προσωρινής κυβέρνησης, υπέγραψε επίσης το διάταγμα για τη διάλυση του κοινοβουλίου και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες στις 5 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.
Η τελετή ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση (γύρω στις 10:30, τοπική ώρα), μετά τη συνάντηση που είχαν οι απερχόμενοι με τους νέους υπουργούς, σύμφωνα με το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο της Βουλγαρίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Πλάμεν Ορεσάρσκι, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Novinite, αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της κυβέρνησής του, σημειώνοντας -μεταξύ άλλων- ότι κατάφερε να βελτιώσει το επιχειρηματικό κλίμα, να χρησιμοποιήσει πιο αποτελεσματικά τους Κοινοτικούς πόρους από ό,τι η προηγούμενη κυβέρνηση και να υιοθετήσει μέτρα-κλειδιά στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, δημιουργώντας 500.000 θέσεις εργασίας σε μόλις 14 μήνες.
Από την πλευρά του, ο νεοδιορισθείς πρωθυπουργός Γκεόργκι Μπλιζνάσκι επανέλαβε την προσήλωσή του στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, στις οποίες αναφέρθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος της χώρας.
Σημείωσε δε, ότι στόχος της προσωρινής κυβέρνησης είναι η δημιουργία ενός σταθερού περιβάλλοντος στη Βουλγαρία πριν από τις πρόωρες εκλογές της 5ης Οκτωβρίου.
Οι πολιτικοί ηγέτες της Βουλγαρίας συμφώνησαν στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μετά την κατάρρευση του συνασπισμού μεταξύ Σοσιαλιστών και Φιλελευθέρων και τη συνακόλουθη παραίτηση της κυβέρνησης Ορεσάρσκι έναν μήνα μετά.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση