GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάνω από 7.000 γιατροί εγκατέλειψαν την Ελλάδα!

Περισσότεροι από 7.340 ιατροί έχουν εγκαταλείψει την χώρα μας μέσα στα έξι τελευταία χρόνια, με βάση τα στοιχεία του ΙΣΑ που δε...



Περισσότεροι από 7.340 ιατροί έχουν εγκαταλείψει την χώρα μας μέσα στα έξι τελευταία χρόνια, με βάση τα στοιχεία του ΙΣΑ που δεν είναι άλλα από τα πιστοποιητικά που έχει εκδώσει ο ίδιος ο Ιατρικός Σύλλογος.

Από αυτούς, οι 5.406 γιατροί μετανάστευσαν αναζητώντας εργασία από το 2011 και μετά.

Μέχρι και το 2009 η αλλαγή χώρας για τους γιατρούς αφορούσε κυρίως στους αποφοίτους των ιατρικών σχολών που ολοκλήρωναν το αγροτικό τους και στη συνέχεια αναζητούσαν στο εξωτερικό νοσοκομείο για ειδικότητα.

Έφυγαν, πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου 500 γιατροί κατ’ έτος, 300 ανειδίκευτοι και 200 ειδικευμένοι.

Αυτό ως το 2009, γιατί το 2010 η κατάσταση αλλάζει. Αφενός ο αριθμός των γιατρών που φεύγουν από την Ελλάδα εκτινάσσεται, αφετέρου όμως εκτινάσσεται κυρίως ο αριθμός των ειδικευμένων γιατρών που έχοντας ολοκληρώσει την ειδικότητα έρχονταν αντιμέτωποι με την νέα ελληνική πραγματικότητα:

πληθωρισμός γιατρών, κλειστές πόρτες στο ΕΣΥ, στασιμότητα στον ιδιωτικό τομέα υγείας. Το 2010 έφυγαν 218 ανειδίκευτοι γιατροί και 517 ειδικευμένοι.

Το 2011 έφυγαν 483 ανειδίκευτοι και 797 ειδικευμένοι.

Για να φτάσουμε στο 2012, όταν ο αριθμός των γιατρών που μετανάστευσε ξεπέρασε τις 1.000 αναχωρήσεις. Έφυγαν 642 ανειδίκευτοι και 1.166 ειδικευμένοι.

Το 2013 έφυγαν για ιατρική ειδικότητα 402 απόφοιτοι Ιατρικής και 1.086 ειδικευμένοι γιατροί για εργασία και το 2014, μέχρι και τον Ιούνιο, είχαν εγκαταλείψει την Ελλάδα 236 γιατροί για να κάνουν ειδικότητα σε άλλες χώρες και 594 ειδικευμένοι γιατροί για να βρουν μία θέση σε κάποιο νοσοκομείο.

Οι χώρες στις οποίες στρέφουν τη ματιά τους οι Έλληνες ιατροί και κατ' επέκταση μεταναστεύουν μετά εκεί, είναι η Βρετανία, η Γερμανία και η Σουηδία, με τη Γηραιά Αλβιώνα να υποδέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό γιατρών, έως και τέσσερις φορές περισσότερο από τις άλλες χώρες.

Από τον Ιανουάριο του 2013, χρονιά που ξεκινά και γίνεται πλέον καταγραφή των γιατρών και ανά χώρα προορισμού, στη Βρετανία μετανάστευσαν 1.327 Έλληνες γιατροί, ειδικευμένοι και μη. Το ίδιο διάστημα στη Γερμανία πήγαν 290 γιατροί και στη Σουηδία άλλοι 137.

Μικρότερη αλλά σταθερή δυναμική έχει η αποχώρηση Ελλήνων γιατρών προς Ελβετία, ΗΠΑ, Γαλλία, Νορβηγία, Φινλανδία, Ρουμανία, Δανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σαουδική Αραβία.

1 σχόλιο

  1. Μπούτζουκας Τηλέμαχος5 Αυγ 2014, 3:55:00 μ.μ.

    «Δεν τράβηξε κανένας γείτονας το κουρτινάκι να δει τι γίνεται»

    Να Ξέρετε ότι ο κόσμος μισή δημοσιογράφους και Μ.Μ.Ε,όπως μισή έως θανάτου τα κυβερνητικά κόμματα με αυτά τα προκλητικά νομοθετικά --χαριστικά-- εκτρώματα, που κάνουν τα ΠΆΝΤΑ στην χώρα μονοπώλιο υπέρ 100 ανθρώπων που ελέγχουν τα ΠΆΝΤΑ από πολιτική, αθλητισμό, ενέργεια, νερό, γη, εργασία ,τουρισμό, θέατρα, Μ.Μ.Ε υγεία,παιδεία, δικαιοσύνη, στρατό , αστυνομία, λιμενικό κ.τ.λ...

    ΆΛΛΑ και Η αντιπολίτευση ΠΙΣΤΕΎΩ ότι θέλει χαστούκια, γιατί πάει στα Μ.Μ.Ε τον πατρόνων; θέλει να κυβέρνηση μια χώρα διαλυμένη; Αφού δεν μπορούν να τα βρουν όλοι οι αντιπολιτευόμενοι ας τους αφήσουν 15 μήνες ακόμα μέχρι της εκλογές του 2016 να πάρουν και (τους μισθουλακους όλοι μαζί μαζί τον 10.000 ευρώ) και μετά ας καεί η ΕΛΛΑΔΑ που θα καεί διότι αν δεν πληρώσεις ΕΝΦΙΑ θα σου κάνει κατασχέση , αν έλθουν με τους νταβατζήδες δικαστές-αστυνομικούς δικηγόρους να πάρουν τις περιουσίες μάλλον ότι θα βρουν στάχτες και μπουρπέρι ..

    Η ώρα του πραγματικού πατριωτισμού πλησιάζει , τον δρόμο μας τον δείχνει το Ισραήλ ,οφθαλμό αντί οφθαλμού μια κατάσχεση δέκα νεκροί πολιτικών οι συγγενών τους ..και οι ποινές για τους πατριώτες θα είναι αυστηρές να το ξέρετε ΌΛΟΙ και να ετοιμάζεστε, θα είναι Ο ΘΑΝΑΤΟΣ,για τον αγώνα για την λευτεριά..

    ΚΑΙ όσοι πιστεύουν ακόμα σε ΝΑΖΙ τους είδατε...η σε πιθηκοειδή κόμματα ΠΟΤΑΜΙΑ , ΓΕΦΥΡΕΣ ΚΑΙ ΡΙΑΚΙΑ θα είστε απροετοίμαστοι θα πάτε όπως θα πάνε σήμερα οι δημοσιογραφοι που τους στήριζαν..άντε να μείνουν 10--15 παπαγάλοι άλλα αυτούς θα τους γαμούν πρώτα και την γυναίκα και τα παιδιά γιατί θα φέρουν επενδυτές ΚΑΤΑΡΙΑΝΟΥΣ--Πρίγκιπες--ΜΕΓΙΣΤΑΝΕΣ --ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ!!!...

    «Δεν τράβηξε κανένας γείτονας το κουρτινάκι να δει τι γίνεται»

    Αισθάνομαι περίεργα. Είμαι ταραγμένη. Θέλω να ρωτήσω, πού βρέθηκε τόσο μίσος, για να κάψουν ζωντανούς εκατομμύρια ανθρώπους, επειδή έτυχε να έχουν διαφορετική θρησκεία;

    Πρέπει άραγε να δεχθώ τη συγγνώμη;

    Τίποτα δεν μπορεί να συγχωρέσει αυτό που μας έκαναν. Δεν απέμεινε συγγενής να με συνοδέψει όταν θα πεθάνω. Δεν άφησαν κανέναν, τους έκαψαν όλους», λέει στην αφήγησή της που είναι μια γροθιά στο στομάχι,η Εσθήρ Κοέν..

    Ο λόγος της φαρμάκι, όχι μόνο για τους ναζί, αλλά και για τους συντοπίτες της χριστιανούς: «Οταν μας έβγαζαν από τα σπίτια μας και μας έσερναν στους δρόμους για να μας πάνε στην Γερμανία, δεν τράβηξε κανένας γείτονας ούτε το κουρτινάκι για να δει τι γίνεται σημειώνει.

    Ξημερώματα 25ης Μαρτίου του 1944. Με μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση και με τη βοήθεια της ελληνικής χωροφυλακής, η Γκεστάπο «σκουπίζει» την εβραϊκή γειτονιά των Ιωαννίνων. Στοιβάζει σε φορτηγά, 1.725 άντρες, γυναίκες και παιδιά.

    Μπούτζουκας Τηλέμαχος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση