GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίθεση Ρωσίας στη Ρόδο για την ασθένεια 94 τουριστών

Ιατρική βοήθεια ζήτησαν 94 Ρώσοι τουρίστες, μετά από δείπνο σε πολυτελές ξενοδοχείο του νησιού. Ευθύνονται τα κακής ποιότητας προϊόντα, α...

Ιατρική βοήθεια ζήτησαν 94 Ρώσοι τουρίστες, μετά από δείπνο σε πολυτελές ξενοδοχείο του νησιού. Ευθύνονται τα κακής ποιότητας προϊόντα, ανακοίνωσε κρατικός οργανισμός της Ρωσίας. Τι υποστηρίζει το ξενοδοχείο

Πιο αναλυτικά, η ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Εποπτεία της Προστασίας των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε ότι στις 11 Αυγούστου 94 Ρώσοι τουρίστες, αφού έφαγαν στο ξενοδοχείο, που βρίσκεται στη Λίνδο, αμέσως μετά ζήτησαν ιατρική βοήθεια. Η υπηρεσία επισημαίνει ότι "σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, τα περιστατικά σχετίζονται με τη χρήση κακής ποιότητας προϊόντων διατροφής".

Τονίζεται, επίσης, ότι απέστειλε αίτημα στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας για περισσότερες πληροφορίες και για ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα που λήφθηκαν.

Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις στη χώρα, ωστόσο το ξενοδοχείο έδωσε μια άλλη εκδοχή του περιστατικού. Σύμφωνα με το rodosreport.gr, η διεύθυνση του συγκεκριμένου ξενοδοχείου κάνει λόγο όχι για δηλητηρίαση αλλά για ιό, που εμφανίζει αρκετά συχνά και μεταδίδεται από άτομο σε άτομο. Υποστηρίζει, επίσης, ότι προσεβλήθησαν Ρώσοι τουρίστες συγκεκριμένης άφιξης στο ξενοδοχείο.

Στο ξενοδοχείο, μετά την εμφάνιση του πρώτου περιστατικού, έγιναν άμεσα όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι σε νερό, φαγητό, πισίνα, οι οποίοι βγήκαν αρνητικοί ενώ τις επόμενες μέρες πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από εγκεκριμένους γιατρούς για τον συγκεκριμένο ιό και μοιράστηκαν προληπτικά φάρμακα σε όλους τους πελάτες και το προσωπικό.

1 σχόλιο


  1. Καταγγελία από εφοριακούς: «Ο ΕΝΦΙΑ ήρθε γραμμένος στα αγγλικά - Τον είχαν ετοιμάσει ξένα δικηγορικά γραφεία»

    «Είναι γνωστό στους κύκλους του υπουργείου πως τα κείμενα όχι μόνο του ΕΝΦΙΑ αλλά και πολλών άλλων φορολογικών νομοσχεδίων έρχονται έτοιμα - και μάλιστα στην αγγλική γλώσσα. Το μόνο που γίνεται εδώ είναι μια απλή μετάφραση, ενώ τέτοια είναι η βιασύνη να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της τρόικας, ώστε δε γίνονται καν προσομοιώσεις των φόρων στην ελληνική πραγματικότητα».


    Αυτό υποστηρίζει, μιλώντας στην εφημερίδα«Πρώτο Θέμα», ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων, Τρύφωνας Αλεξιάδης, ενώ πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι ως προς τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων δεν έχει υπάρξει η αναγκαία εισήγηση που οι διαδικασίες του υπουργείου προβλέπουν από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, και για το λόγο αυτό υπάρχει μία σειρά πολύ σοβαρών παραλείψεων.



    Όπως τονίζουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι πουθενά δεν υπήρξε εξειδίκευση των περιπτώσεων εξαιρέσεων από το νόμο, δεν τέθηκαν προδιαγραφές ως είθισται να γίνεται για αναξιοπαθούντες, έχοντες προβλήματα υγείας ή χαμηλά εισοδήματα, ενώ υπήρξε και το επίσης τραγικό να μην εξαιρούνται του νόμου ή να τυγχάνουν εκπτώσεων άνθρωποι ευρισκόμενοι σε αδυναμία εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

    «Αποκλείεται υπηρεσιακοί παράγοντες με γνώση της ελληνικής πραγματικότητας να προσέθεσαν την τελευταία παράγραφο στο νόμο, η οποία ξεκαθάριζε ότι για να υπάρξει απαλλαγή και έκπτωση από τον ΕΝΦΙΑ ο φορολογούμενος, η σύζυγος και τα τέκνα του θα πρέπει να μην έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία», επισημαίνει ο κ. Αλεξιάδης.

    Μάλιστα, εδώ και αρκετό καιρό υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου διαμαρτύρονται, καθώς τους έρχονται κείμενα και προτάσεις νόμων είτε στα αγγλικά, είτε σε πολύ κακής ποιότητας μεταφράσεις. Νόμοι όμως που δε δείχνουν γνώση των αντικειμένων, με αποτέλεσμα οι γκάφες να είναι διαρκείς, ενώ το ανάθεμα κατόπιν λόγω πολιτικού αδιεξόδου πέφτει σε αυτούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση