GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Android Malware μεταμφιέζεται σε έγκυρες εφαρμογές

Οι ειδικοί ασφαλείας συνιστούν πάντα στους χρήστες Android να κατεβάζουν εφαρμογές μόνο από το επίσημο κατάστημα Google Play. Εάν κ...



Οι ειδικοί ασφαλείας συνιστούν πάντα στους χρήστες Android να κατεβάζουν εφαρμογές μόνο από το επίσημο κατάστημα Google Play. Εάν κάνουν λήψη εφαρμογών από τρίτους, μπορεί να καταλήξουν με κακόβουλο λογισμικό στη συσκευή τους.
Οι ερευνητές της ESET εντόπισαν ένα νέο Android malware που έχει μεταμφιεστεί σε νόμιμες android εφαρμογές.
Το δείγμα που ανέλυσε η ESET ανιχνεύεται ως Android/Spy.Krysanec και βρέθηκε σε mobile banking εφαρμογή για ρώσους χρήστες , καθώς και σε εφαρμογές παρακολούθησης χρήσης δεδομένων. Σε μια εμφανίζεται ως Set Mobile security.
Αυτές οι τροποποιημένες εφαρμογές βρέθηκαν να περιέχουν την android έκδοση του Unrecom RAT.
Το Trojan έχει την ικανότητα να συλλέγει διάφορα στοιχεία από τη μολυσμένη συσκευή. Είναι επίσης ικανό για λήψη φωτογραφιών, εγγραφή ήχου, λίστα επαφών, sms και συλλογή περισσότερων πληροφοριών.
Πηγή: SecNews

1 σχόλιο

  1. Μάστιγα ολκής αυτοί οι υιοί.Εκεί πού πήγαμε να απολαύσουμε την νεα τεχνολογία, ήρθε το κακό. Ότι καλό συνοδεύεται και από αναλογο κακό. Και νομίζω ότι μπορεί να λυθεί το πρόβλημα, από τις εταιρείες τούς κατασκευαστές. Δεν εξηγείται ένας υπολογιστής να μην έχει μολυνθεί ποτέ, και το τηλέφωνο να μην προλαβαίνω να το καθαρίζω.Αλλα το ενα το αγορασα απο Αμερικη και το αλλο απο εδω.Στην χώρα της παρακμής τής διαφθοράς και τής σαπίλας μην ζητάμε πολυτέλειες. Προηγείται η επιβίωση, η μάσα το φαγητο.Αλλιώς οι νέοι όπου φυγή Φυγή.Οχι όμως όλοι, αυτοί πού δεν έχουν κονεξιο στηνκυβερνηση.Όσοι έχουν ,το πελατειακό κρατος, τον στρατό κατοχής ,κάποιο εισόδημα θα τούς εουν βγάλει. Χρειάζονται και μερικές χιλιάδες ελεγκτές δημόσιας διοίκησης να καθαρίσει την κοπρο του Αυγειου απο τα ταμεια.Δεν πιάνουν και οι κατάρες. Επέρχεται και δεύτερη φτωχευση, για να έρθει ο ερυθρος φασισμός και να τα ρίξουν όλα εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση