GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θύμα κατασκοπείας από τις γερμανικές υπηρεσίες η Χ. Κλίντον

Θύμα των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών φαίνεται πως είχε πέσει η πρώην επικεφαλής της εξωτερικής διπλωματίας των ΗΠΑ Χίλαρι Κλ...



Θύμα των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών φαίνεται πως είχε πέσει η πρώην επικεφαλής της εξωτερικής διπλωματίας των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα...
γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν υποκλέψει τουλάχιστον μία τηλεφωνική συνδιάλεξη της πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ειδικότερα η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung (SZ) και τα δημόσια δίκτυα ραδιοτηλεόρασης NDR και WDR μετέδωσαν την πληροφορία αυτή που βασίζεται στα έγγραφα τα οποία παρέδωσε στην αμερικανική CIA ένας διπλός πράκτορας ο οποίος εργαζόταν στη γερμανική υπηρεσία κατασκοπείας BND.

Η SZ και το NDR έχουν προβεί τους τελευταίους μήνες σε αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για την κατασκοπεία στην οποία επιδίδονταν οι δύο μεγάλες δυνάμεις η μια σε βάρος της άλλης.

Τα δημοσιεύματα στα γερμανικά ΜΜΕ δεν διευκρινίζουν σε τι αφορούσε η συνομιλία η οποία υποτίθεται πως υπεκλάπη, αλλά αναφέρουν ότι το ζήτημα αυτό έθεσε ο διάδοχος της Κλίντον, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, στον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Τα τρία ΜΜΕ επικαλούνται μια ανώνυμη πηγή της γερμανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία η συνδιάλεξη της Κλίντον υπεκλάπη κατά λάθος ενώ εκείνη επέβαινε σε αμερικανικό κυβερνητικό αεροσκάφος.

Όμως η κατασκοπεία σε βάρος Αμερικανών αξιωματούχων και πολιτικών δεν αφορούσε «μια μεμονωμένη περίπτωση», όπως σημειώνουν και τα τρία ΜΜΕ, ενώ σύμφωνα με τα δημοσιεύματά τους, η BND είχε επίσης λάβει εντολή από τη γερμανική κυβέρνηση να «κατασκοπεύει έναν εταίρο [της Γερμανίας] στο NATO». Δεν διευκρινίζεται για ποιον πρόκειται.

Σημειώνεται ότι οι αποκαλύψεις της περασμένης χρονιάς περί της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ από τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών προκάλεσε αναστάτωση στη Γερμανία και προβλήματα στις διμερείς σχέσεις των δύο κρατών.

Πηγή

1 σχόλιο

  1. Η Γερμανια τα βρηκε με την Αμερικη στις παρακολουθησεις αφου πισω τους υπηρχε το ιδιο μπλακ (αν θελετε λευκο) οικονομικο μπλοκ. και οι δυο δεν τα βρηκαν με τη Ρωσσια που εδοσε ασυλο στον ανθρωπο που δεν αντεξε αυτο το ψευτικο παιγνιδι των "συμμαχων". Στην Ελλαδα ουτε σαν σκεψη δεν διατυπωθηκε καμμια αποψη για τις αποδεδειγμενες παρακολουθησεις. Η χωρα εχει παραδοθει ανευ ορων στο παραπανω μπλοκ,αφηνοντας μαλιστα ανημερωτους τους πολιτες της οτι εχουμε κατοχη για να προλαβει ενα νεο ΕΑΜ. ΩΣ ΠΟΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση