GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Τσίμπησαν» οι βάσεις των γεωπονικών σχολών

Τη γενικότερη τάση ανόδου των βάσεων εισαγωγής φάινεται ότι ακολούθησαν αυτές των σχολών που σχετίζονται με τη γεωπονία, τη φυτ...



Τη γενικότερη τάση ανόδου των βάσεων εισαγωγής φάινεται ότι ακολούθησαν αυτές των σχολών που σχετίζονται με τη γεωπονία, τη φυτική παραγωγή, την αγροτική οικονομία και τα τρόφιμα.

Από τα στοιχεία με τους συγκριτικούς πίνακες των βάσεων που δημοσιεύει το paseges.gr για το 2013 και το 2014 προκύπτουν όχι «κραυγαλέες» διακυμάνσεις, αλλά μικρές αποκλίσεις, γεγονός που δε μπορεί να ερμηνευτεί κοινωνικά με κάποιο ιδιαίτερο τρόπο, ούτε πιο καλά, να φανερώσει έντονες προτιμήσεις από τους διαγωνιζόμενους για τις συγκεκριμένες σχολές.

Πάντως, οι βασικές Γεωπονικές Σχολές «κρατήθηκαν» ψηλά, αποδεικνύοντας ότι παραμένουν «γερά χαρτιά».
Ειδικότερα, η βάση εισαγωγής στη Γεωπονική Αθήνας σημείωσε αύξηση 500 περίπου μόρια, της Θεσς/κης 600 μόρια και του Βόλου περίπου 800.
Μείωση στις βάσεις είχαμε στη Δασολογία στο ΑΠΘ, ενώ ανοδικά κινήθηκαν οι βάσεις στα περισσότερα τμήματα ζωικής παραγωγής και βιοτεχνολογίας.

Αλέξανδρος Μπίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση