GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έγινε στο Ισραήλ γάμος Εβραίας με μουσουλμάνο

Περισσότερους από 200 ακροδεξιούς διαδηλωτές που επιχείρησαν να εισέλθουν στην αίθουσα όπου γινόταν ο...



Περισσότερους από 200 ακροδεξιούς διαδηλωτές που επιχείρησαν να εισέλθουν στην αίθουσα όπου γινόταν ο...
γάμος μιας Εβραίας και ενός μουσουλμάνου απώθησε η ισραηλινή αστυνομία την Κυριακή.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «θάνατος στους Άραβες», οι ακροδεξιοί συγκεντρώθηκαν έξω από την αίθουσα που γινόταν ο γάμος αλλά απωθήθηκαν από αρκετές δεκάδες αστυνομικούς μεταξύ των οποίων και μέλη της πιο επίλεκτης αστυνομικής δύναμης του Τελ Αβίβ. Τέσσερις διαδηλωτές συνελήφθησαν, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους ήταν νεαροί άνδρες που φορούσαν μαύρα πουκάμισα, κατήγγειλαν την νύφη Μαράλ Μάλκα 23 ετών, η οποία γεννήθηκε Εβραία και προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ πριν από το γάμο της με τον 26χρονο Μαχμούντ Μανσούρ, ως «προδότη του εβραϊκού κράτους», ενώ φώναζαν συνθήματα μίσους προς τους Άραβες. Ισραηλινοί αριστεροί πραγματοποίησαν την ίδια ώρα αντι-διαδήλωση γύρω από το ξενοδοχείο κρατώντας λουλούδια, μπαλόνια και ένα πανό που έγραφε: «η αγάπη κατακτά τους πάντες».

Ο δικηγόρος του ζευγαριού είχε αποτύχει νωρίτερα να κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα και να απαγορευτεί η διαδήλωση των ακροδεξιών. Το δικαστήριο δέχτηκε μόνο να υπάρξει αστυνομική παρουσία και να κρατηθούν οι διαδηλωτές 200 μέτρα μακριά από την αίθουσα που γινόταν ο γάμος στο προάστιο Ρισόν Λεζιόν του Τελ Αβίβ.

Η διαδήλωση των ακροδεξιών οργανώθηκε από την ομάδα Λεχαβά, η οποία τάσσεται εναντίον των γάμων Εβραίων με μέλη άλλων εθνικοτήτων ή θρησκειών. Η ομάδα αυτή και στο παρελθόν έχει παρενοχλήσει μεικτά εβραϊκά και αραβικά ζευγάρια επικαλούμενη θρησκευτικούς λόγους.

Ο εκπρόσωπος της ομάδας Λεχαβά και πρώην βουλευτής Μάικλ Μπεν- Αρί έχει καταγγείλει τους Εβραίους που παντρεύονται μη Εβραίους χαρακτηρίζοντας αυτούς τους γάμους πράξη «χειρότερη από ό,τι αυτές ο Χίτλερ».

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν καταδίκασε τη διαδήλωση εναντίον του γάμου, χαρακτηρίζοντάς την «εξοργιστική και ανησυχητική». «Τέτοιες εκφράσεις υπονομεύουν τη βάση της συνύπαρξης μας εδώ, στο Ισραήλ, μια χώρα που είναι τόσο εβραϊκή όσο και δημοκρατική» έγραψε ο Ρίβλιν, είναι μέλος του ακροδεξιού Λικούντ του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Προφανώς αντίθετος στο γάμο ήταν ο πατέρας της νύφης Γιοράμ Μάλκα που δήλωσε στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ότι αντιτάχθηκε στο γάμο, χαρακτηρίζοντάς τον «ένα πολύ λυπηρό γεγονός».

Οι άραβες πολίτες αποτελούν περίπου το 20% της πλειοψηφίας του εβραϊκού πληθυσμού του Ισραήλ, και η συντριπτική πλειοψηφία των Αράβων είναι μουσουλμάνοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση