GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χαρακόπουλος: Θύματα του «νέου ψυχρού πολέμου» οι αγρότες

«Έστω και τώρα πρέπει να τρέξουμε, να σώσουμε ό,τι σώζεται. Και με τους Ρώσους, μήπως αποσπάσουμε κάποιες εξαιρέσεις, και με την Ε.Ε...


«Έστω και τώρα πρέπει να τρέξουμε, να σώσουμε ό,τι σώζεται. Και με τους Ρώσους, μήπως αποσπάσουμε κάποιες εξαιρέσεις, και με την Ε.Ε. για να πάρουν οι αγρότες μας δίκαιες αποζημιώσεις, και με την εσωτερική αγορά για να απορροφηθούν τα φρούτα που δεν θα εξαχθούν» τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά την επίσκεψή του στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας και Πώλησης Οπωροκηπευτικών Προϊόντων (ΑΣΕΠΟΠ) Τυρνάβου.
Ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του πρότυπου Συνεταιρισμού, έτυχε λεπτομερούς ενημέρωσης από τη διοίκηση του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου για την κατάρρευση των τιμών λόγω του ρωσικού εμπάργκο. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ροδάκινα φέτος, όπως είπε ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Αθανάσιος Χαλούλης «εκκαθαρίζονται στον παραγωγό με μόλις 15 λεπτά από 65-70 λεπτά πέρυσι, ενώ τα νεκταρίνια από 65 λεπτά πέρυσι έχουν καταβαραθρωθεί στην εξευτελιστική τιμή των 5 λεπτών».
Στη σύσκεψη ο κ. Χαρακόπουλος έκανε λόγο για «εμπορικό πόλεμο» και ζήτησε εγρήγορση από πλευράς της πολιτείας:
«Δυστυχώς, βιώνουμε μια επανάληψη του ψυχρού πολέμου, σε νέες ασφαλώς συνθήκες. Με αφορμή την ουκρανική κρίση, η αντιπαράθεση της Δύσης με τη Ρωσία παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις. Υπενθυμίζω ότι από τον Απρίλιο εξέφραζα στο Υπουργείο Εξωτερικών το φόβο μου για τις ελληνορωσικές σχέσεις. Αυτή η σύγκρουση που έχει μετατραπεί σε «εμπορικό πόλεμο» πλήττει σε πολύ μεγάλο βαθμό την Ελλάδα.

Η ψυχροπολεμική ατμόσφαιρα δεν βοηθά σε καμία περίπτωση τα ελληνικά συμφέροντα. Αντιθέτως, ήδη αντιμετωπίζουμε μια σειρά από σοβαρά προβλήματα που υπονομεύουν την οικονομία μας, η οποία μόλις αυτό το έτος δείχνει να βλέπει φως στην άκρη του τούνελ έπειτα από σχεδόν μια σκληρή πενταετία κρίσης. Ο πρώτος τομέας που πληρώνει αυτή την αντιπαράθεση με τα μέτρα και τα αντίμετρα είναι ο αγροτικός. Η παραγωγή των φρούτων κινδυνεύει σοβαρά και πρέπει να βρεθεί λύση άμεσα. Βλέπω εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει εξαίρεση της Ελλάδας από την μαύρη λίστα της Μόσχας. Και το χειρότερο είναι ότι το κενό ήδη επιδιώκουν να το καλύψουν άλλες χώρες, όπως η Τουρκία. Οπότε μιλάμε για την απειλή παγιοποίησης της αρνητικής κατάστασης, ακόμη κι αν κάποια στιγμή πάψουν τα ρωσικά αντίμετρα».
Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Χαλούλης, ο ταμίας κ. Γιάννης Χαλιβέρας, ο γραμματέας κ. Βασίλης Σακούτσος, τα μέλη κ. Θανάσης Μπετικούγιας και κα Ρένα Λάκη, καθώς και ο υπεύθυνος πωλήσεων του Συνεταιρισμού κ. Χρήστος Γεωργίου.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση