GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περί ηγετών ο λόγος...

Επιμέλεια: Ιωάννης Β. Δημοκώστας,  δικηγόρος Niccolo Machiavelli «Εκείνοι που μόνο από τύχη γίνονται ηγεμόνες, με λίγους μόχ...



Επιμέλεια: Ιωάννης Β. Δημοκώστας, 
δικηγόρος

Niccolo Machiavelli «Εκείνοι που μόνο από τύχη γίνονται ηγεμόνες, με λίγους μόχθους γίνονται, αλλά με πολλούς διατηρούνται στην εξουσία»...

Ελλάδα του 2013
Ο Πολυκομματισμός και Πολυφωνία , το πολιτικό καθεστώς ,που ο ελληνικός λαός επέλεξε στις πρόσφατες εκλογές να τον κυβερνήσει επιβάλλοντας την συγκυβέρνηση μη υπάρχοντος ηγέτη.

Ο Έλληνας ….Ηγέτης πως θα θέλαμε να είναι….
Ως άνθρωπος να είναι ευγενικός, μεγάθυμος, θρήσκος, ιπποτικός και ειρηνικός ,ευφυής ,ανένταχτος ,δυσεύρετος ,σκοτεινός και ανεξήγητος που όμως εμείς οι συμπατριώτες του ,αλλά και οι ξένοι πολίτες του κόσμου θα τον ανεγνώριζαν γιατί ο Έλληνας είναι μύθος και σύμβολο ,ως πλάστης ψυχών ,να πλάθει φρόνημα, ιδανικά, ελπίδες, στη νέα γένια που θα ζήσει τον 21ο αιώνα. Κριτήριο η οξυδέρκεια και το ήθος ,η ευγλωττία και η έντονη προσωπικότητα. Ιδιαίτερο προσόν η πεποίθηση της γνώμης –τα Gulch - τα κότσια για να την επιβάλλεις .

-Κρατίστην είναι δημοκρατίαν την μήτε πλουσίους άγαν μήτε πένητας έχουσαν πολίτας. -Θαλή του Μιλήσιου

-Αρίστη είναι η Δημοκρατία εκείνη η οποία δεν έχει, ούτε υπερβολικά πλουσίους ούτε υπερβολικά φτωχούς πολίτες
Με όλες αυτές τις αρετές ΟΛΟΙ οι πολίτες της παγκόσμιας κοινότητας ,ενθυμούνται ότι στις κρίσεις ο ηγέτης είναι ο μόνος που δίνει λύσεις καθησυχάζοντας και καθιερώνεται.
ΤΩΡΑ όλοι στους νέους καιρούς στην Ευρώπη αλλά και αλλαχού, αναφωνούν με ενθουσιασμό είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ ! Είναι μιμητικό?!

Ο πραγματικός ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ στη σύγχρονη κοινωνία δείται να ΑΡΧΕΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΘΕΛΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ και με σύνεση να κατευθύνει την Ελλάδα και τον κόσμο στον 21 αιώνα πλησίστια με τις ιδέες σου, για τη διεθνή λαμπαδηφορία των ιστορικών θεσμικών αλλαγών που όλοι τις θέλουν και αναζητούν να αναγνωριστούν ΕΛΛΗΝΕΣ .

-Αρχή άνδρα δείκνυσιν. -Πιττακού του Μυτιληναίου
Η εξουσία δείχνει τον άνδρα.

-Τους υπηκόους ο άρχων παρασκευάσειε φοβείσθαι μη αυτόν αλλ΄ υπέρ αυτού. -Πιττακού του Μυτιληναίου
Ο άρχων πρέπει να κάνει τους υπηκόους του να φοβούνται όχι αυτόν αλλά μήπως αυτός πάθει κάτι.

Αυτό είναι το καινό δαιμόνιο του Σωκράτη (νέες ιδέες, νέα έθιμα)που τάραξε τη στασιμότητα σε αρχαιότητα μέχρις σήμερα και συναρπάζει τις λαϊκές μάζες …η ελευθερία της προσωπικότητας και η ευθύνη του τρόπου που ζεις !

Ο Ηγέτης είναι ο δαυλός που θα κάψει κάθε ιδεολογία παράλογης προπαγάνδας και παγκοσμιοποίησης και θα δώσει στα παιδιά του αύριο – τα Ελληνόπουλα όλου του κόσμου να καταλάβουν ότι εμείς δεν έχουμε ανάγκη να κτίσουμε αυτοκρατορία γιατί έχουμε ιστορία ,γιατί την είχαμε για τόσους αιώνες όταν αυτοί δεν υπήρχαν, γιατί εμείς είχαμε πολιτισμό όταν αυτοί απλά ήταν ΒΑΡΒΑΡΟΙ .

Οι Νεοέλληνες δείται όθεν να είναι υπερήφανοι για την δομή της ιδιοσυγκρασίας τους ,χάρις των αρχών που τους γαλούχησαν και χωρίς ανάλυση του dna μας οι άλλοι ξέρουν ότι είμαστε φυλή ξεχωριστών ανθρώπων .

Αποστολή του ηγέτη είναι να πείσει τους Νεοέλληνες να μη υποκύψουν στα ελαττώματα της φυλής και τις "Αδερφοφάδες" που μας παραμονεύουν.
Ο Ηγέτης τους νέους καιρούς έχει ως αποστολή ,με αξιοπρέπεια ,τάξη, γνώση ,προσόντα ,προφίλ, ευπρέπεια, σεμνότητα , χωρίς κραυγές να προφυλάξει τον ελληνισμό από τη σκύλα και τη Χάρυβδη –τις μέγαιρες του διεθνούς καταναλωτισμού που καραδοκούν την ευκαιρία για να μας εξαλείψουν.
-Κρατίστην είναι δημοκρατίαν όπου τοις πονηροίς ουκ έξεστιν άρχειν και τοις αγαθοίς ουκ έξεστιν μη άρχειν. -Πιττακού του Μυτιληναίου

-Ισχυρότατη είναι η δημοκρατία εκείνη όπου στους μεν πονηρούς δεν επιτρέπεται να κυβερνούν, στους δε καλούς δεν επιτρέπεται να μην κυβερνούν
Ξεστράτισα από ενθουσιασμό και φλυαρώ εύκολα σαν να είναι κάτι απλό αυτό το θέμα .
Το να σκέφτεσαι αυτό που ονειρεύεσαι είναι μεγαλειώδες. Δεν βρίσκεται εύκολα το ξεχωριστό πρόσωπο που θα αναδείξει ανιδιοτελώς τις ιδέες και τη χώρα .

Ο Μακιαβέλλι περιγράφει το τραγικό αυτό ηθικό αδιέξοδο που επιτείνεται όχι μόνο από τον αμοραλισμό του εξουσιαστή αλλά και από την αδιαφορία και την αλλοτρίωση του εξουσιαζόμενου.
Με βάση την πεποίθηση ότι οι άνθρωποι παρακινούνται μόνον από το προσωπικό τους συμφέρον, ο Machiavelli στον «Ηγεμόνα - Il Principe» προτείνει την χρήση του φόβου – αλλά όχι του μίσους - για την διατήρηση ελέγχου.
Υπάρχουν δύο τρόποι διοίκησης .
Ο ένας είναι με τους νόμους και ο άλλος με την βία. Ο πρώτος ταιριάζει στον άνθρωπο και ο δεύτερος στα θηρία.
Ένας επιτυχημένος ηγέτης δείται να είναι ανδρείος, και όχι μόνο με την φυσική έννοια. Πρέπει οι αποφάσεις του ,να είναι ζυγισμένες με περίσκεψη. Ο ιδανικός ηγέτης είναι εκείνος ο οποίος αναλαμβάνει την ευθύνη να προχωρήσει ή να υποχωρήσει και να αποδεχτεί τις συνέπειες, γιατί «ο καλός στρατηγός δεν ξέρει μόνο τον δρόμο για την νίκη, ξέρει και πότε η νίκη είναι ακατόρθωτη – Τάκιτος» . Αν ο ηγέτης δεν έχει την αποφασιστικότητα για να κρίνει και να δεσμεύσει εξ ονόματος όλων, θα μεταβληθεί σε απλό όργανο της εξουσίας και θα χάσει την εμπιστοσύνη της ομάδας και τελικά τη θέση του ηγέτη.

Μεγάλος ηγέτης είναι εκείνος που πράττει κατά συνείδηση το δέον γενέσθαι εκπροσωπώντας τους πολίτες , ως στρατιώτης της πατρίδας ,λιγόλογα ,χωρίς να επιζητά επιβραβεύσεις ή κριτική.
-Γλώττης κράτειν. -Κλεόβουλου του Ρόδιου
Να συγκρατείς τη γλώσσα σου.

Μεγάλος ηγέτης είναι εκείνος που έχει μάθει να κυβερνάται και έχει πλέον άποψη πως θα κυβερνήσει(Σόλων).
Μεγάλος ηγέτης είναι εκείνος που αναγνωρίζεται και κρίνεται από τον λαό για τις αρετές του.
Μεγάλος ηγέτης είναι εκείνος που βρίσκεται δίπλα στους πολίτες, ανακουφίζει τις ανάγκες τους, αγωνίζεται για την επίλυση των προβλημάτων τους.
Μεγάλος ηγέτης είναι εκείνος που αναλαμβάνει δι’ εαυτόν τις ευθύνες της διακυβέρνησης του και των συνεργατών του.
Μεγάλος ηγέτης είναι εκείνος που ενώνει τους πολίτες διότι όλων άρχει.
Μεγάλος ηγέτης είναι εκείνος που νοιάζεται για το κοινωνικό σύνολο και επιβάλλει την αξιοκρατία .

-Κρατίστην είναι δημοκρατίαν εν ή πάντες ως τύραννον φοβούνται τον νόμον. -Βίαντα του Πριηνέα
-Η πλέον καλή από όλες τις δημοκρατίες, είναι εκείνη στην οποία όλοι σαν τύραννο φοβούνται τον νόμο.

Αυτός είναι ο ηγέτης που θα πείσει τους πολίτες ότι η τήρηση των νόμων προστατεύει τη Δημοκρατία και απομακρύνει την αναρχία, διότι χωρίς αρχές και Νόμους δεν υπάρχει κοινωνία .Η έννοια του ΔΙΚΑΙΟΥ-δεν απονέμεται κατά το δοκούν αλλά ερμηνεύεται κατ’ εφαρμογή των νόμων και όχι σύμφωνα προς το ατομικό συμφέρον.

Αυτός ο Ηγέτης όταν αναφανεί θα αναδειχθεί του πολιτικού κατεστημένο ,αναβαθμίζοντας το ,λόγω των ικανοτήτων του και θα γίνει παράδειγμα προς μίμηση στους λοιπούς μεταβάλλοντας προς το καλύτερο και θα κατισχύσει στις εκλογές σε αντίθεση με τις πρόσφατες που απεφάνθησαν οι πολίτες και κατέδειξαν την εντολή τους για την διακυβέρνηση- Συγκυβερνήστε -ως μη υπάρχοντος προσώπου-Ηγέτη που να απολάμβανε γενικώς την αναγνώριση των ηγετικών προσόντων έναντι πάντων.

Αυτόν τον ηγέτη πρέπει να αναζητήσουμε και μπορούμε να τον βρούμε στην Ελλάδα του σήμερα, στο φυτώριο των επιστημόνων μας που ήδη έχει ωριμάσει και είναι πολυπληθές ,με πάμπολλες προτάσεις και περιπτώσεις για να τον αναδείξουν.
Γιατί στο μυαλό μας, το πρότυπο του ηγέτη δεν θα έχει χρώμα διχασμού ούτε δογματικών επιλογών αλλά θα είναι η ρόκ επιλογή, που θα καταλύσει το παλαιοκομματισμό και τις αναχρονιστικές αρχές του, που έχουν χρεοκοπήσει και θα προβάλλει με το γιγαντιαίο πνευματικό του ανάστημα ….τον Ελληνισμό!
Αυτόν τον ηγέτη, έχουμε ανάγκη όλοι μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση