GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λύθηκε το μυστήριο των κρατήρων στη Σιβηρία;

Δεν είναι έργο εξωγήινων, ούτε φαίνεται να να σχηματίστηκαν από δοκιμές όπλων οι τρεις μυστηριώδεις κρατήρες που εμφανίστηκαν ξαφνικ...


Δεν είναι έργο εξωγήινων, ούτε φαίνεται να να σχηματίστηκαν από δοκιμές όπλων οι τρεις μυστηριώδεις κρατήρες που εμφανίστηκαν ξαφνικά τη βόρεια Σιβηρία σύμφωνα με τον αμερικανό γεωφυσικό Βλαντίμιρ Ρομανόφσκι που θεωρεί ότι έχει τη λύση στο αίνιγμα.
Σύμφωνα με τον επιστήμονα στο πανεπιστήμιο της Αλάσκα, ο πρώτος κρατήρας, διαμέτρου 260 ποδιών, προκλήθηκε από το λιώσιμο των πάγων, αλλά αντί το κενό να “καταπιεί” το χώμα και τις πέτρες, προκλήθηκε μία “έκρηξη” σπρώχνοντας υλικό προς τα πάνω.
Όπως αναφέρει, το νερό από το λιώσιμο των πάγων προκάλεσε πίεση σε αποθέματα φυσικού αερίου που βρίσκονταν εκεί με αποτέλεσμα την έκρηξη και τον σχηματισμό του κρατήρα, ο οποίος στις παρυφές του έχει υλικό που ανέβηκε στην επιφάνεια.
Φυτά που βρίσκονται γύρω από τον κρατήρα δείχνουν πως σχηματίστηκε πριν από μερικά χρόνια, ωστόσο θα χρειαστεί περαιτέρω έρευνα – από κοντά – για να εξακριβωθεί πότε ακριβώς “γεννήθηκε”.
Πάντως ο Ρομανόφσκι υποστηρίζει πως ρόλο έπαιξε η κλιματική αλλαγή και θεωρεί πως θα δούμε και άλλους τέτοιους κρατήρες στο μέλλον στην περιοχή.
Ρεπορτάζ της Daily Mail

Πηγή: USA Today

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση