GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκία: Τα περίεργα των εκλογών

Ουκ ολίγα ευτράπελα και περίεργα συνέβησαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών προεδρικών εκλογών στη Τουρκία, που επισκιάστηκαν, όπως ήταν φυ...


Ουκ ολίγα ευτράπελα και περίεργα συνέβησαν κατά τη διάρκεια των χθεσινών προεδρικών εκλογών στη Τουρκία, που επισκιάστηκαν, όπως ήταν φυσικό, από την μεγάλη νίκη του Ερντογάν.
Το πιο τρομακτικό ήταν ένα μικρό ατύχημα του υιού Ερντογάν προφανώς από τη μεγάλη χαρά για την νίκη του πατέρα του.

Οι κάμερες κατέγραψαν τον Μπιλάλ Ερντογάν να περιμένει τον πατέρα του στο μπαλκόνι των γραφείων του κυβερνώντος κόμματος στην Άγκυρα για τον νικητήριο λόγο του. Μόλις ο Ερντογάν ανέβηκε στο μπαλκόνι μαζί με την σύζυγο του Εμινέ, ο Μπιλάλ σκόνταψε και παραλίγο να πέσει από το μπαλκόνι. Μάλιστα ο σύζυγος της αδερφής του, Μπεράτ Αλαμπαγιαράκ έσπευσε να τον βοηθήσει.

Αρκετοί ψήφισαν... ποδόσφαιρο

Υπολογίζεται ότι περισσότερες από 700.000 ψήφοι ήταν άκυρες, καθώς οι ψηφοφόροι επέλεξαν να ψηφίσουν προσωπικότητες της επιλογής τους. Έτσι προτίμησαν να ψηφίσουν Τούρκους μουσικούς, να γράψουν συνθήματα από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Γκεζί. Μάλιστα, αρκετές ψήφους συγκέντρωσε και ο ποδοσφαιριστής, Ντέμπα Μπα που είναι το νέο αστέρι της Μπεσίγκτας αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός, Νεκμεντίν Ερμπακάν.

Ο γηραιότερος ψηφοφόρος του κόσμου

Το πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε ότι ο γηραιότερος ψηφοφόρος στον κόσμο πήγε στην προεδρική κάλπη της Τουρκίας. Ο Μεχμέτ Εσέν από την επαρχία Σιιρτ φέρεται να είναι 130 ετών. Βέβαια, το πιστοποιητικό γέννησης του υπέργηρου ψηφοφόρου αναγράφει ως έτος γέννησης το 1329 στο ημερολόγιο των Ρούμι το οποίο με βάση το δικό μας ημερολόγιο είναι το έτος 1913. Έτσι ο «θείος Μεχμέτ», όπως τον αποκαλούν τα τουρκικά ΜΜΕ, είναι σίγουρα 106 ετών.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση