GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναστασιάδης: Μήνυμα καταδίκης της συνεχιζόμενης κατοχής της Κύπρου

Με αφορμή την επέτειο της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση,...



Με αφορμή την επέτειο της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση, με γραπτή ανακοίνωση, καταδικάζουν τη συνεχιζόμενη κατοχή εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, καλώντας την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της και να εργαστεί για την εξεύρεση δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό.

«Η επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου στους μόνιμους κατοίκους της, στη βάση της πρότασης του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποδείξει εμπράκτως η Τουρκία τα όσα δημόσια διακηρύττει περί επιθυμίας της για λύση του Κυπριακού» αναφέρει η ανακοίνωση.

Προσθέτει ότι μια τέτοια ενέργεια θα στείλει στους Ελληνοκύπριους το μήνυμα ότι μπορούν να εμπιστευτούν την Τουρκία, θα αποβεί προς όφελος τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων -αφού μέσα από τη συνδημιουργία θα απολαμβάνουν τα κοινά οφέλη- και την ίδια στιγμή θα δώσει ώθηση στην όλη διαδικασία για συνολική επίλυση του Κυπριακού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η σκέψη είναι πάντοτε στραμμένη στους πρόσφυγες, στους εγκλωβισμένους και στους συγγενείς των αγνοουμένων, και επισημαίνεται ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση απευθύνουν προς όλους τους πολίτες και την πολιτική ηγεσία μήνυμα εθνικής συνεννόησης. Η επίτευξη λύσης του Κυπριακού αποτελεί κοινό εθνικό στόχο και προϋποθέτει ενότητα δυνάμεων και εθνική ομοψυχία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση