GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Συναγερμός» στο Υπ. Ανάπτυξης

«Συναγερμός» σήμανε στα αρμόδια υπουργεία μετά το χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφ. «Πατρίς» για το χρηματοδοτικό ζήτημα ...



«Συναγερμός» σήμανε στα αρμόδια υπουργεία μετά το χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφ. «Πατρίς» για το χρηματοδοτικό ζήτημα στο οδικό έργο Πάτρας-Πύργου, καθώς σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να διεξαχθεί σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης με βασικό θέμα το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου να γίνει κωδικοποίηση και να αποφασιστεί ποια έργα θα ενταχθούν τελικά στο Πρόγραμμα και ποια όχι, ώστε να δρομολογηθεί η δημοπράτησή του.

Ο Αρκάς υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος διαχειρίζεται το ΕΣΠΑ, με αποκλειστικές δηλώσεις του χθες στην εφ. «Πατρίς» τόνισε ότι συγκάλεσε σύσκεψη για σήμερα το μεσημέρι με σκοπό την οριστικοποίηση των έργων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και πρόσθεσε:

«Έχουμε πλήρη γνώση της κατάστασης και θα εξετάσουμε όλα τα έργα (σ.σ. είναι πάρα πολλά τα υπό ένταξη έργα) όπως και το συγκεκριμένο (σ.σ. του αυτοκινητόδρομου Πάτρας-Πύργου), και από τη Δευτέρα ή το αργότερο την Τρίτη θα προβούμε στις τελικές ανακοινώσεις».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του και άφησε λοιπόν να εννοηθεί ότι η σύσκεψη θα έχει αίσια έκβαση, ώστε να πάρει κωδικό η δημοπράτηση του οδικού τμήματος Πάτρα-Πύργου: «Όπως καταλαβαίνετε, κινούμαστε σε αυτήν την κατεύθυνση με στόχο την εξασφάλιση των απαιτούμενων χρημάτων» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τι αποκάλυψε χθες η εφ. «ΠΑΤΡΙΣ»

Το καίριο ερώτημα που έθεσε η εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τη δημοπράτηση του οδικού τμήματος Πάτρας-Πύργου της Ολυμπίας οδού ήταν εάν υπάρχουν τα λεφτά… Το υπουργείο Υποδομών έχει ολοκληρώσει εδώ και δύο μήνες τις απαραίτητες διαδικασίες, περιμένοντας πλέον το «πράσινο φως» από το υπουργείο Ανάπτυξης για τη χρηματοδότηση του έργου μέσα από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) 2014-2020.

Ωστόσο, το ΣΕΣ 2014-2020 δεν έχει ακόμα «ανοίξει» (και δεν γνωρίζει κανείς τον χρόνο που θα γίνει αυτό) με αποτέλεσμα το υπουργείο Ανάπτυξης να έχει «δεμένα χέρια» όσον αφορά τη δημοπράτησή του, καθώς θα πρέπει να αντλήσει τα απαραίτητα κεφάλαια από το υπάρχον Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθότι θα κατασκευαστεί ως δημόσιο έργο.

Υπενθυμίζεται ότι το κόστος κατασκευής έχει προϋπολογιστεί στα 340 με 400 εκατ. Ευρώ, ποσό ιδιαίτερα υψηλό, κάτι που σημαίνει ότι για να δημοπρατηθεί, θα πρέπει να απενταχθούν άλλα έργα τα οποία έχουν δρομολογηθεί εδώ και πολύ καιρό.

Γίνεται αντιληπτό πως το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας απόφασης (ματαίωση άλλων έργων ύψους 400 εκατ. Ευρώ, για να γίνει το «Πάτρα-Πύργος») είναι ιδιαίτερα υψηλό, ειδικά σε τόσο ρευστή περίοδο, με τη «δαμόκλειο σπάθη» των εκλογών πάνω από τα κεφάλια των κυβερνώντων.

1 σχόλιο

  1. Από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών εκδόθηκε σήμερα το εξής Έκτακτο Δελτίο Ενημέρωσης
    Αγαπητέ συνάδελφε,
    το newsletter συντάσσεται με την επιμέλεια της δημοσιογραφικής ομάδας του Ε.Ε.Α.
    Με φιλικούς χαιρετισμούς,
    ΓΙΑΝΝΗΣ XATZHΘΕΟΔΟΣΙΟΥ Πρόεδρος Ε.Ε.Α.
    Σχόλιο: Δεν αντιλαμβάνομαι το λόγο που επικαλούνται για την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ καταβολή της ετήσιας συνδρομής. Δεν έχει προσφέρει το παραμικρό στην επιχείρησή μου όλα τα χρόνια που λειτουργώ. Πληρώνω γιατί με αναγκάζουν και δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση