GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατηγορίες κατά του Ο. Ιβάνοβιτς

Κατηγορίες εναντίον ενός εκ των πολιτικών ηγετών των Σέρβων του Κοσόβου, του προέδρου της Πρωτοβουλίας Πολιτών "Ελευθερία, Δημο...


Κατηγορίες εναντίον ενός εκ των πολιτικών ηγετών των Σέρβων του Κοσόβου, του προέδρου της Πρωτοβουλίας Πολιτών "Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη" Όλιβερ Ιβάνοβιτς, απήγγειλε το Γραφείο του Ειδικού Εισαγγελέα του Κοσόβου, όπως μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, επικαλούμενο πληροφορίες.
Η εκπρόσωπος της EULEX Ντράγκανα Νίκολιτς Σόλομον δήλωσε στο Tanjug ότι εισαγγελέας από το Γραφείο της Ειδικής Εισαγγελίας απήγγειλε κατηγορίες κατά πέντε ατόμων τη Δευτέρα, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει την ταυτότητα των κατηγορουμένων, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Ωστόσο, αποκάλυψε ότι ένας εξ αυτών κατηγορείται για υποκίνηση σε εγκλήματα πολέμου τον Απρίλιο του 1999 και, μαζί με ένα άλλο άτομο, κατηγορείται και για άλλα εγκλήματα τον Φεβρουάριο του 2000.
Ο Όλιβερ Ιβάνοβιτς συνελήφθη στις 27 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους καθώς υπήρχαν υποψίες για τα παραπάνω εγκλήματα.
Η σερβική κυβέρνηση έχει παράσχει εγγυήσεις ότι σε περίπτωση που ο Ιβάνοβιτς αφεθεί προσωρινά ελεύθερος ως τη δίκη του, θα είναι συνεχώς στη διάθεση των δικαστικών αρχών, αλλά μέχρι στιγμής παραμένει φυλακισμένος.
Τον περασμένο Μάρτιο, ύστερα από απεργία πείνας του κρατούμενου ηγέτη της Πρωτοβουλίας Πολιτών "Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη", οι αρχές αποφάσισαν να τον μεταφέρουν από τη φυλακή της Πρίστινας, όπου η ασφάλειά του ήταν σε κίνδυνο, στο σωφρονιστικό κατάστημα της βόρειας Μιτρόβιτσας, όπου κατοικούν κυρίως Σέρβοι.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση