GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα γεγονότα… σαν σήμερα

Παραιτείται ο αυτοκράτορας Φραγκίσκος Α', γεγονός που σημαίνει το τέλος της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Γερμανικού Έθν...



Παραιτείται ο αυτοκράτορας Φραγκίσκος Α', γεγονός που σημαίνει το τέλος της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Γερμανικού Έθνους.(1806μ. Χ.)

1829
Ολοκληρώνεται στο Άργος η Δ' Εθνοσυνέλευση, παρουσία του Ιωάννη Καποδίστρια, που απευθύνει μήνυμα στον ελληνικό λαό.

1890
Ο Γουίλιαμ Κέμλερ είναι ο πρώτος θανατοποινίτης που εκτελείται στην ηλεκτρική καρέκλα, σε φυλακή της Νέας Υόρκης.

1913
Ο γάλλος πρωθυπουργός Αριστίντ Μπριάν προτείνει στον άγγλο ομόλογό του Κόμη Άσκουιθ την κατασκευή μιας σήραγγας 100 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, στη Μάγχη.

1936
Μόλις ένα μήνα μετά το ξέσπασμα του ισπανικού εμφυλίου, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Γιόζεπ Σουνιόλ, δολοφονείται από στρατιώτες του Φράνκο στη Γουανταλαχάρα. Είναι μία από τις αιτίες για τη διαμάχη Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, μιας και ο Φράνκο υπήρξε φανατικός οπαδός της «βασίλισσας».

1945
Το αμερικανικό βομβαρδιστικό Enola Gay ρίχνει την πρώτη ατομική βόμβα στη Χιροσίμα, καταστρέφοντας το μεγαλύτερο μέρος της πόλης και σκοτώνοντας περίπου 70.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αμερικανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση