GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης: Ποιοι είναι οι πρόεδροι σε Άρειο Πάγο και Ελεγκτικό Συνέδριο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στηρίχθηκε στην επετηρίδα, το ήθος και την επιστημο...

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στηρίχθηκε στην επετηρίδα, το ήθος και την επιστημονική κατάρτιση των επιλεγέντων

-Για τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου επελέγη ο Αντιπρόεδρος του Α.Π κ. Αθανάσιος Κουτρομάνος.

-Για τη θέση του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου επελέγη ο Αντιπρόεδρος του Ε.Σ κ. Νικόλαος Αγγελάρας.

-Για τη θέση του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας επελέγη ο Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Μιχαήλ Ζυμής.

Παράλληλα προήχθησαν:

-Στο βαθμό των Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου οι Αρεοπαγίτες κ.κ Βιολέττα Κυτέα, Βασιλική Θάνου, Γεώργιος Γεωργέλλης και Παναγιώτης Ρουμπής.

-Στο βαθμό των Αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι Σύμβουλοι κ.κ Χρυσούλα Καραμαδούκη, Μαρία Βλαχάκη, Νικόλαος Μηλιώνης και Αννα Λιγωμένου.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε:

"Ο Πρωθυπουργός ζήτησε και σε αυτό συμφώνησε και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης να τηρηθεί η επετηρίδα και να ληφθεί υπόψη το ήθος, η επιστημονική κατάρτιση και οι διοικητικές ικανότητες των υπό προαγωγή. Και αυτό πράξαμε. Είμαι πεπεισμένος ότι οι επιλεγέντες θα υπηρετήσουν επάξια τη Δικαιοσύνη της χώρας μας, όπως έπραξαν μέχρι σήμερα και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην προάσπιση των θεσμών καθώς και στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, που αποτελεί απαίτηση των πολιτών και προϋπόθεση ανάπτυξης της πατρίδας μας".

Τα βιογραφικά των νέων προέδρων του Αρείου Πάγου, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας

Αθανάσιος Κουτρομάνος του Κωνσταντίνου, Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Γεννήθηκε το 1948 στην Καρδίτσα. Διορίστηκε Πάρεδρος Πρωτοδικείου στις 19.7.1974, Πρωτοδίκης στις 13.1.1976. Προήχθη στο βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών στις 21.12.1989, στο βαθμό του Εφέτη στις 30.1.1993, στο βαθμό του Προέδρου Εφετών στις 5.8.2004, στο βαθμό του Αρεοπαγίτη στις 28.8.2006 και στο βαθμό του Αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου στις 13/7/2011. Έχει σπουδάσει νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, γνωρίζει Αγγλικά και Γερμανικά, ενώ είμαι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Νικόλαος Αγγελάρας του Αντωνίου, Πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Γεννήθηκε το 1948 στο Βόλο. Διορίστηκε Πάρεδρος Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών στις 7/10/1977, Πρωτοδίκης Διοικητικού Πρωτοδικείου στις 10/1/1979. Προήχθη σε Πρόεδρο Διοικητικού Πρωτοδικείου στις 8.3.1985, σε Εφέτη Διοικητικού Εφετείου στις 6/3/1989, σε Σύμβουλο Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 1/10/1998 και σε Αντιπρόεδρο Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 11/8/2004. Άσκησε καθήκοντα Υποδιευθυντή Εθνικής Σχολής Δικαστών από 1/1/2001 μέχρι και 15/4/2010. Σπούδασε Νομική, ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον Κλάδο Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό «Άριστα». Γνωρίζει Αγγλικά και Ιταλικά, είναι έγγαμος κι έχει δύο παιδιά.

Μιχαήλ Ζυμής του Γεωργίου, Γενικός Επίτροπος Επικρατείας.

Γεννήθηκε το 1950 στο Νέο Ροεινό Ναυπλίου. Διορίστηκε δόκιμος Ειρηνοδίκης Δ” τάξης στις 29.3.1979, Έμμισθος Πάρεδρος Πρωτοδικείου στις 18.2.1981, Πάρεδρος Πρωτοδικών στις 31.8.1982. Διορίσθηκε Πάρεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 14.1.1995, Σύμβουλος Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 17.9.2001, ενώ στις 13/7/2011 επιλέχθηκε Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Έχει σπουδάσει Νομική, είναι έγγαμος με δύο παιδιά.

Δήλωση του νέου προέδρου του Αρείου Πάγου Αθ. Κουτρουμάνου

Σε δήλωσή του ο νέος πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Αθ. Κουτρομάνος ανέφερε: «Φοβούμαι ότι δεν έχω πολλά πράγματα να πω. Θα προσπαθήσω να μιλήσω εμπράκτως με πρώτες προτεραιότητες τη μείωση των αναβολών και τη δίκαιη κατανομή του δικαστικού έργου».

Πηγή: www.news247.gr

3 σχόλια

  1. Πρόταση σωτηρίας των Ελλήνων και της Ελλάδος, από το Δ.Ν.Τ και τους διεθνείς τοκογλύφους που μας πίνουν το αίμα.
    Aπό την στιγμή που μας έβαλε το ΠΑΣΟΚ μαζί με το ΛΑΟΣ και αργότερα και με την Ν.Δ του Αντώνη Σαμαρά , στα μνημόνια , στο Δ.Ν.Τ. και στα διεθνή κοράκια οι συνδικαλιστές με τις απεργίες που έβαζαν τους εργαζόμενους να κάνουν, απέτυχαν παταγωδώς (μήπως είναι και αυτοί στό κόλπο ; ), όλα τα αντιλαϊκά μέτρα εναντίων όλων των Ελλήνων, μισθωτών , και συνταξιούχων οι βουλευτές τα ψήφισαν με την δικαιολογία ότι αυτά είναι τα τελευταία μέτρα που ψηφίζουμε και μετά πάλι το ίδιο παραμύθι ξαναρχίζουν.
    Ο μόνος σωστός δρόμος κατά την δική μου γνώμη είναι να προσφύγουν όλοι οι Έλληνες πολίτες μεμονωμένα αλλά και ομαδικά με μηνύσεις και προσφυγές στα διεθνή δικαστήρια , στην ευρωπαϊκή ένωση στον ΟΗΕ , στο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων,στο Διεθνές Δικαστήριο στη Χάγη, που αφού συγκεντρωθούν τα διαφορά αποδεικτικά στοιχεία που υπάρχουν για το βρόμικο παιχνίδι που παίχτηκε σε βάρος των Ελλήνων και της Ελλάδας , των αυτοκτονιών που έγιναν κ.λπ. από έμπιστους μεγαλόδικηγόρους με διασυνδέσεις σε μεγάλα ειδικά δικηγορικά γραφεία σε Αμερική, Αγγλία, Ελβετία, το πρόβλημα μας θα λυθεί , επίσης θα κάνουμε πληρωμένες καταχωρίσεις στο διεθνή τύπο για να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημα των Ελλήνων και να πάρει έκταση το θέμα μας .
    Τα χρήματα που θα χρειαστούν είναι εύκολο να βρεθούν, από τις εισφορές που δίνουμε στους συνδικαλιστές τι τα κάνουν όλα αυτά τα χρήματα που μαζεύουν από εισφορές μας ; Στους συλλόγους, υπάρχουν αποθεματικά και από ένα κοινό ταμείο που θα ιδρύσουμε , θα ανοιχτεί τραπεζικός λογαριασμός που καταθέτει χρήματα η Ελληνική ομογένεια ,οι Φιλέλληνες και οι Έλληνες πολίτες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειναι απαραδεκτη και εντελως αντιδημοκρατικη η συγκροτηση και λειτουργεια της Ελληνικης δικαιοσυνης.Προσβαλει καταφωρα οχι μονο την ευρυτερη και γονιδιακη αισθηση δικαιοσυνης του Ελληνα πολιτη αλλα κυριοτερα και αυτη την ιδια την πολιτειακη αρχιτεκτονικη οου καταχτηθηκε απο την Γαλλικη Επανασταση.Αναφερομαι στην διακριση των εξουσιων ως παγκοσμιο πολιτικο κληροδοτημα αρχικα της Ελλαδος και αργοτερα του Ευρωπαικου Διαφωτισμου.Εκλεγεται το Ελληνικο δικαστικο συμβουλιο απο την εκτελεστικη εξουσια.Αυτο με την σειρα του χειραγωγει κατα το δοκουν το συνολο της δικαιοσυνης.Εχουμε ενα αντιφατικο αντισυνταγματικο και αντικειμενο στα ανθρωπινα δικαιωματα συνταγμα.Η δικαιοσυνη θυμιζει ιερατειο της Αρχαιας Αιγυπτου με ολα μα ολα τα αξεσσουαρ.Με μονιμοτητα μεχρι ισοβιοτητα - υψηλοτατους προνομιακους μισθους βουλευτων-ασυδοτη ατιμωρησια(εκαναν αιωνες για να τιμωρησουν με ενα χαδι ενα παιδεραστη δικαστη) μεχρι και το μετρημα των καλλονων με την μεζουρα.Καμια σχεση δεν εχει αυτη η δικαιοσυνη με τις διαχρονικες αξιες και τα προταγματα του Ελληνικου Εθνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α!! εχουμε και μισθοδικειο!!Δηλαδη Γιανης κερναει και Γιαννης πινει.

      Διαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση