GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζητήματα περιβάλλοντος και ενέργειας συζήτησαν Θεοδωράκης – Μανιάτης

Στα ζητήματα του περιβάλλοντος δεν θα αλλάξει τίποτα, αν δεν υπάρξουν μικρές και μεγάλες συμμαχίες σε τοπικό, πολιτικό και θεματικό επίπε...

Στα ζητήματα του περιβάλλοντος δεν θα αλλάξει τίποτα, αν δεν υπάρξουν μικρές και μεγάλες συμμαχίες σε τοπικό, πολιτικό και θεματικό επίπεδο.
Χρειάζεται μια συνωμοσία του καλού για να αλλάξουμε κάτι, ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα ο Σ. Θεοδωράκης, επικεφαλής του "Ποταμιού", μετά από ενημερωτική συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη.

Το θέμα του περιβάλλοντος, πρόσθεσε, είναι για το "Ποτάμι" μεγάλη προτεραιότητα και υπενθύμισε, ότι ήταν το πρώτο κόμμα που ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις παραλίες.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου στα οποία περιλαμβάνεται η Ουκρανική κρίση, οι έρευνες για υδρογονάνθρακες, το περιβάλλον, η διαχείριση των απορριμμάτων, τα χωροταξικά κ.α.
Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ακόμη, ότι για το περιβάλλον δεν υπάρχει δεξιά και αριστερή πολιτική αλλά η πολιτική των λίγων, μικρών και μεγάλων συμφερόντων και των γραφειοκρατών και από την άλλη μεριά υπάρχουν οι πολλοί, η ανάπτυξη και ο σεβασμός στο περιβάλλον.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ κ. Μανιάτης τόνισε από την πλευρά του, ότι στα ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου η χώρα έχει ανάγκη από βαθιές μεταρρυθμίσεις και ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια πλήρης διαφανής και συνεχής ενημέρωση για τα ζητήματα αυτά που αποτελούν, όπως είπε το μεγάλο στοίχημα της χώρας για να χτίσει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο.
Πρόσθεσε, ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν ευρύτερο γεωπολιτικό πόλο σταθερότητας σε μια ταραγμένη περιοχή.
Ο κ. Θεοδωράκης, που συναντήθηκε χθες με τον Κ. Μητσοτάκη, πρόκειται να συναντηθεί τις επόμενες ημέρες με τους υπουργούς Εργασίας Γ. Βρούτση και Υποδομών-Μεταφορών Μ. Χρυσοχοίδη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση