GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Η ανεξαρτησία της Σκωτίας ίσως προκαλέσει φυγή κεφαλαίων»

Σε φυγή κεφαλαίων θα μπορούσε να οδηγήσει η αβεβαιότητα για το νόμισμα της Σκωτίας σε μια... πιθανή ανεξαρτητοποίηση της περιο...



Σε φυγή κεφαλαίων θα μπορούσε να οδηγήσει η αβεβαιότητα για το νόμισμα της Σκωτίας σε μια... πιθανή ανεξαρτητοποίηση της περιοχής από τη Μεγάλη Βρετανία, προειδοποιεί ο πρόεδρος της HSBC Holdings Plc Ντάγκλας Φλίντ, σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Ο Φλίντ επισημαίνει ότι η νομισματική ένωση με τη στερλίνα ήταν η «άγκυρα» στην οποία στηρίχτηκε η οικονομική επιτυχία και σταθερότητα της Σκοτίας.

Ο ίδιος σημειώνει ότι η απόφαση των τριών μεγάλων πολιτικών κομμάτων να αποκλείσουν μια νομισματική ένωση με μια ανεξάρτητη Σκωτία είναι κίνηση «απολύτως συνεπής με τις ενέργειες που έχουν ληφθεί στον απόηχο της χρηματοοικονομικής κρίσης» και «με τη γνώση που αποκτήθηκε από τα πρόσφατα γεγονότα στην Ευρωζώνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση