GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δήλωση Νικολόπουλου για την πρόσκληση της Μέρκελ για έκτακτη σύνοδο και Σκοπιανό

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής Νίκος Νικολόπουλος, έκανε κοινοβουλευτική  παρέμβαση, με αφορμή την ανα...



Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής Νίκος Νικολόπουλος, έκανε κοινοβουλευτική  παρέμβαση, με αφορμή την ανακοίνωση της Επιτροπής του Μακεδονικού Αγώνα, που καλεί σε «συναγερμό» την Μακεδονία και σε ετοιμότητα για ένα νέο εθνικό συλλαλητήριο στις 3 Σεπτεμβρίου .

Το ΧΡΙ.Κ.Α. με την κατάθεση της Κοινοβουλευτικής αναφοράς ζητά σχετική ενημέρωση από τους κ.κ. Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλο, για την Σύνοδο των Δυτικών Βαλκανίων που θα γίνει στις 28 Αυγούστου, μόλις μία εβδομάδα πριν την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία και για τα όσα έντονα διλήμματα και τους όποιους καίριους «εκβιασμούς» θα μπουν στα πλαίσια της γενικότερης Ρωσο-Νατοϊκής κρίσης σε σχέση με την Ουκρανία.

Μεταξύ άλλων ζητά να πληροφορηθούν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες εάν στην Κυβέρνηση συμμερίζονται όσα αναφέρει η παγκόσμια επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα για το ενδεχόμενο, στην Σύνοδο του Βερολίνου να δεχθεί Γεωγραφικό προσδιορισμό ο Γκρούεφσκι πιεζόμενος και από τον Αλβανικό παράγοντα εσωτερικά, οπότε από τώρα πρέπει να σημάνουν συναγερμό στην Μακεδονία και σε ολόκληρο τον Ελληνισμό καθώς μία τέτοια εξέλιξη φέρνει τον εφιάλτη στην πόρτα μας!!

Εξάλλου σήμερα στην Βουλή το ΧΡΙ.Κ.Α. κατέθεσε εν είδει κοινοβουλευτικής αναφοράς την ανακοίνωση του Μακεδονικού Αγώνα και ταυτόχρονα και μία ερώτηση – ΑΚΕ προς τον Πρωθυπουργό, με θέμα τα «έξι σημεία» που έθεσε ο Άνθιμος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κατά την πρόσφατη συνάντηση του, με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Θέμα: Ο Άνθιμος Θεσσαλονίκης στο Μαξίμου για τα εθνικά θέματα.

Ετέθη το Σκοπιανό ζήτημα;

Πληροφορίες έγκυρες έφτασαν στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ανατροπής περί μιας πρόσφατης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Παναγιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου.

Για την συνάντηση, δεν υπήρξε καμία επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση, όπως συνήθως γίνεται ακόμα και για ήσσονος σημασίας συναντήσεις.

Από το ανακοινωθέν της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης πληροφορούμεθα: πως αντηλλάγησαν απόψεις για : «Θέματα τα οποία αφορούν στην πατρίδα μας, στο λαό μας και στην Εκκλησία μας», και επίσης μας πληροφορεί ότι ο Παναγιότατος επέδωσε στον Πρωθυπουργό «υπόμνημα με έξι αυτοτελή θέματα», επί των οποίων έγινε και ααμοιβαία ενημέρωση και συζήτηση». Πάντα σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, η συνάντηση ήταν εγκάρδια και εποικοδομητική και διήρκεσε μια ολόκληρη ώρα.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κ. Πρωθυπουργέ:

1ον. Γιατί κρατήσατε «κρυφή» την συνάντηση και δεν εκδώσατε επίσημη ανακοίνωση, όπως συνήθως κάνετε ακόμα και για ήσσονος σημασίας ή και συναντήσεις με πρόσωπα που δεν εκπροσωπούν θεσμούς; (καλλιτέχνες, αθλητές κ.α.)

2ον. Ποια ήσαν τα «έξι αυτοτελή θέματα» που έθεσε ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος;

- Να κατατεθεί το επιδωθέν έγγραφο, προς γνώσιν της Εθνικής Αντιπροσωπείας που αναγράφονται τα έξι θέματα.

3ον. Μεταξύ των εξι θεμάτων ήταν και το εθνικό πρόβλημα της Μακεδονίας, και μάλιστα σε σχέση με την προσεχή «ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ», που συγκαλεί στις 28 Αυγούστου η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Αν. Μέρκελ και τις διαθρυλούμενες αποφάσεις για την ονοματοδοσία του κράτους των Σκοπίων;

4ον. Ποιες ήσαν οι απαντήσεις που δώσατε σε κάθε ένα, από τα έξι αυτοτελή θέματα;

- Να κατατεθεί κάθε σχετικό έγγραφο
Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ
Εξάλλου με αφορμή την επικείμενη Σύνοδο της Κορυφής στο Βερολίνο ο Πρόεδρος του ΧΡΙ.Κ.Α. είπε στα ΜΜΕ:
«Η "σύμμαχος" Άνγκελα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον " σύντροφο " Αντώνη , απέφυγε στην πρόσκληση της να αποκαλέσει τα Σκόπια με το σκέτο "Μακεδονία" βάζοντας μπροστά το βολικό "Δημοκρατία", σε πρόσκληση που απηύθυνε στο κρατίδιο να συμμετάσχει στη διάσκεψη των Δυτικών Βαλκανίων, στις 28 Αυγούστου, που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο υπό την αιγίδα της.
Είναι προφανές ότι η Γερμανίδα καγκελάριος έλαβε πολύ σοβαρά το βιογραφικό του Πρωθυπουργού γύρω από το "Σκοπιανό" εξ ου και η συναισθηματική και πολιτική στήριξη προς αυτόν.
Δεδομένου ότι η σχέση των δυο ηγετών αναμένεται να συσφιχτεί έτι περαιτέρω στο εγγύς μέλλον, εικάζεται βασίμως ότι στην επόμενη πρόσκληση που θα απευθύνει η Άνγκελα στα Σκόπια, θα τα καλεί με το "άβολο" Μακεδονία.
Τέλος, είπε ο Νίκος Νικολόπουλος και μία απάντηση σε όσους επιβουλεύονται και πάλι σήμερα το όνομα και την υπόσταση της Μακεδονίας μας, Δεν διακατεχόμαστε από αισθήματα εχθρότητας απέναντι στους «σλαβανάκατους» γείτονες μας. Θα πρέπει όμως μία τέτοια ονομασία να αποπνέει την ιστορική και εθνική αλήθεια.
Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες κρατούμε στην μνήμη μας και παραδειγματιζόμαστε από τους γνωστούς και άγνωστους πατριώτες που έπεσαν - και θα πέσουν – προασπίζοντας την ιδέα και το πεπρωμένο του Ελληνικού Έθνους.
Τον δρόμο δείχνει ο Μελάς και όχι ο Σαμαράς!!
Μελάς Παύλος : Ανθυπολοχαγός ετόλμησε να ονειρευτεί μίαν άλλην μεγαλύτερη Ελλάδα. Έπεσε στην Μακεδονία του Αγώνα. Υπέρ της Μείζονος Πατρίδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση