GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση του Κοινωνικού Ιατρείου Βύρωνα με τον Πρέσβη της Παλαιστίνης

Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα. "Χθες το μεσημέρι, επιτροπή εκπροσώπων από οργ...



Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα.
"Χθες το μεσημέρι, επιτροπή εκπροσώπων από οργανώσεις και φορείς, που δραστηριοποιούνται στην συλλογή φαρμάκων για τα παιδιά της Γάζας σε ένδειξης αλληλεγγύης προς τον μαρτυρικό λαό της Γάζας, συναντήθηκε με τον Πρεσβευτή της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα. Στην συνάντηση πήρε μέρος και το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα (ΚΙΦΒ) με δύο εκπροσώπους του.

Η επιτροπή αντάλλαξε με τον Παλαιστίνιο Πρέσβη απόψεις γύρω από τις υπάρχουσες δυνατότητες και τις άλλες προϋποθέσεις, που πρέπει να δημιουργηθούν, ώστε τα φάρμακα να φτάσουν έγκαιρα και ασφαλή στην Γάζα.
Κατά την συζήτηση η ελληνική αντιπροσωπεία, μεταξύ των άλλων, είπε στον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής ότι κατά την άποψή της η ελληνική κυβέρνηση, έχει χρέος να διαθέσει άμεσα στρατιωτικό αεροπλάνο και να συνεννοηθεί με την Ισραηλινή Κυβέρνηση για την επείγουσα και ασφαλή μεταφορά και παράδοση των φαρμάκων στον χειμαζόμενο λαό της Γάζας.

Ο Πρεσβευτής κ. Τουμπάσσι είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμα απαντήσει στο αίτημά της Παλαιστινιακής Αρχής να ορισθεί μια συνάντηση μαζί της για τις δραματικές εξελίξεις στην Γάζα (!...) και αφού εξήρε την συνεχιζόμενη και μεγάλη συμβολή του ελληνικού λαού στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, τόνισε ότι η πρωτοβουλία για την συλλογή φαρμάκων αποτελεί μια ακόμα έμπρακτη εκδήλωση των αισθημάτων αγάπης και αλληλεγγύης του ελληνικού λαού προς τον λαό και τα παιδιά της Γάζας και ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία για την πρωτοβουλία της αυτή.
Ως τελευταία ημερομηνία παράδοσης των φαρμάκων, οι δύο πλευρές έμειναν σύμφωνες, μεταξύ των άλλων, ότι αυτά θα πρέπει να παραδοθούν μέχρι και τις 15 Αυγούστου και ότι Παλαιστινιακή αρχή εργάζεται ήδη για να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις μεταφοράς και έγκαιρης παράδοσης των φαρμάκων, ενώ πληροφόρησε την αντιπροσωπεία ότι στην Γάζα έχουν ήδη σταλεί ποσότητες φαρμάκων.

Στο μεταξύ τα εγκλήματα στην Γάζα και το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού συνεχίζεται καθώς η τριήμερη εκεχειρία κατέρρευσε και η κυβέρνηση Νετανιάχου επιστράτευσε άλλους 16.000 εφέδρους όπου με την συνοδεία σκαφών και αεροπλάνων σχεδιάζουν να συνεχίσουν την σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας που κλείνει σήμερα 25 ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες από παλαιστινιακές πηγές οι νεκροί ανέρχονται μέχρι σήμερα σε 1400 άτομα μεταξύ των οποίων ο αριθμός των παιδιών ξεπερνά τα 250 ενώ οι τραυματίες ανέρχονται συνολικά σε 8220 άτομα.

Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα υπογραμμίζει ότι η αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό πρέπει να δυναμώσει, να αποκαλυφτεί η υποκρισία των ιμπεριαλιστικών υπερδυνάμεων και ότι η συλλογή φαρμάκων θα συνεχισθεί μέχρι και 15 Αυγούστου εκτός αν υπάρξουν άλλες εξελίξεις.

Όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει, τα φάρμακα μπορούν να παραδίνονται στο Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα, Ελλησπόντου 12, ΤΚ 16232, Βύρωνας, ΤΗΛ. 210-7628209 και 6977-747431. Μπορείτε επίσης να τηλεφωνείτε ή να ειδοποιείτε στο mail kif.byrona@gmail.com και ομάδες εθελοντών θα παραλάβουν τα φάρμακα στο τόπο που θα μας υποδείξετε. Από επαρχία ή μακρινές περιοχές της Αττικής τα φάρμακα μπορούν να

στέλνονται ταχυδρομικά στην αναγραφόμενη διεύθυνση: Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα ή άλλο τόπο από τον οποίο μπορούμε να τα παραλάβουμε. Τέλος μπορείτε να ενημερώνεσθε από την ιστοσελίδα μας, την οποία βρίσκετε γράφοντας Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα.

Όσοι θέλετε να στείλετε χρήματα για αγορά φαρμάκων μπορείτε να χρησιμοποιήστε επίσης τους λογαριασμούς ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 6026-010122-164 και 5009-022511-284 αναφέροντας: ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ.
ΚΙΦΒ"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση