GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Με πτώση έκλεισε το χρηματιστήριο

Με πτώση έκλεισαν τελικά οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, παρά την αρχική σημαντική άνοδο. O Γενικός Δε...


Με πτώση έκλεισαν τελικά οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, παρά την αρχική σημαντική άνοδο. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.161,81 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,49%.
Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε ανοδικά έως τις 1.182,34 μονάδες, όταν σημείωνε άνοδο έως και 1,27%, με μοχλό το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές μετά την ανακοίνωση των κερδοφόρων αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου της Εθνικής και της Alpha Bank. Όμως στη συνέχεια η αγορά παρουσίασε σημάδια κόπωσης και υποχώρησε σε χαμηλότερα επίπεδα.
Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε τον μήνα Αύγουστο με πτώση 0,62%, σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε άνοδο 0,47%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,07%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 104,32 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,54%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο σε ποσοστό 0,34%.
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τροφίμων (+1,14%), των Ασφαλειών (+0,76%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+0,62%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες του Εμπορίου (-1,21%), των Κατασκευών (-1,16%) και των Χημικών (-1,15%).
Ανοδικά κινήθηκαν 61 μετοχές, 51 πτωτικά και 16 παρέμειναν σταθερές.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση