GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο εγκέφαλος μας μπορεί άραγε να διαισθανθεί πότε θα γίνει κάτι κακό;

Μία μικρή και εξελικτικά αρχαία περιοχή στον εγκέφαλο, που δεν ξεπερνά σε μέγεθος μισό μπιζέλι, και προκαλεί το ενστικτώδες αίσ...



Μία μικρή και εξελικτικά αρχαία περιοχή στον εγκέφαλο, που δεν ξεπερνά σε μέγεθος μισό μπιζέλι, και προκαλεί το ενστικτώδες αίσθημα σε έναν άνθρωπο ότι...
κάτι κακό πρόκειται να του συμβεί, ανακάλυψαν νευροεπιστήμονες του Ινστιτούτου Γνωσιακής Νευροεπιστήμης του University College του Λονδίνου.


Η περιοχή αυτή, που ονομάζεται «ηνία», θεωρείται ότι παίζει καταλυτικό ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι προβλέπουν τις άσχημες εμπειρίες.
Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι όσο πιο πιθανό θεωρεί κάποιος ότι θα συμβεί κάτι που φοβάται τόσο περισσότερο ενεργοποιείται η ηνία.

Οι επιστήμονες υποπτεύονται ότι όταν η εν λόγω εγκεφαλική περιοχή υπεραντιδρά, τότε ο άνθρωπος τείνει να κατακλύζεται από έλλειψη κινήτρων και απαισιοδοξία, εστιάζοντας κατά προτίμηση στα αρνητικά πράγματα παρά στα θετικά, γεγονός που διευκολύνει την εμφάνιση κατάθλιψης.
Ωστόσο, αα αυτό συμβαίνει, όντως, τότε μπορεί να βρεθεί μια νέα θεραπευτική οδός για την κατάθλιψη.
Όπως δημοσιεύεται στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), πρόκειται για την πρώτη φορά που φωτίζεται η λειτουργία της συγκεκριμένης νευρωνικής δομής σε 23 εθελοντές, που υποβλήθηκαν σε λειτουργική μαγνητική εγκεφαλική απεικόνιση (fMRI).

2 σχόλια

  1. OXI MONO TO ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΖΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ ΟΛΗ Η ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΣΥΣΩΔΙΑ ΕΡΧΕΤΕ ΚΑΚΟ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΩΣΦΟΡΟΙ ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΤΣΙ ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν χρειάζεται να έχεις έκτη αίσθηση για να προβλέψεις η να προλάβεις το κακό. Σού το λένε , κατ 'επανάληψη οι ίδιοι πού το προκάλεσαν το κακό. Και πού τούς βλέπουμε να κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι, να βρίσκονται στην κυβέρνηση και να απολαμβάνουν τα κλεμμένα. Με την λογική ότι μαζί τα φάγαμε. Όσοι είναι στον ιδιωτικό τομέα,του τα φάγανε όλοι μαζί τα γουρούνια τα δημόσια. Και συνεχίζουν φυσικά να απομυζούν τριπλασιες απολαβές. Δεν έχει τελειωμό η δικτατορία του κοινοβουλίου. Ο στρατός κατοχής θα απολαμβάνει χωρίς κόπο τον ιδρώτα και το αίμα των υπολοίπων Ελλήνων. Αυτό είναι το πελατειακος φασισμός. Δίνει εισόδημα τούς μισούς για να ψηφίζουν τούς απατεώνες τούς κλέφτες τους ηλίθιους πολιτικούς. Και ακόμα έχω παράπονο πού οι συμπολίτες μου καταπατούν κάθε αίσθημα λογικής και δικαίου, για να περνούν καλά αυτοί, κυριολεκτικά καταπατώντας τα δικαιώματα των άλλων. Πού τούς ταΐζουν κιόλας.Δυστυχώς υπήρχε μία ελπίδα από την τρόικα αλλά ήταν φλούδες. Σαν τούς άλλους καρχαρίες τούς δανειστές, δεν ενδιαφέρονται καθόλου. Και η καταπίεση συνεχίζεται. Η εκμετάλλευση η αισχροκέρδεια. Αντίδραση του ιδιωτικού τομέα η λευκή απεργία. Αλλά τα Δάνεια πέφτουν βροχή. Δεν έχουν ανάγκη κανέναν. Ίσως αν έρθει ο εμπολα να συνετιστουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση