GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ορκίστηκε η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου

Παρουσία πλήθους πολιτών πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου την Κυριακή 31 Αυγούστου 2014, η  ορκωμοσία της νέας Δημοτικ...



Παρουσία πλήθους πολιτών πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου την Κυριακή 31 Αυγούστου 2014, η  ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής και των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων που αναδείχθηκαν στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Την τελετή του αγιασμού και της ορκωμοσίας τέλεσαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατέρας Νικόλαος Τζίβας και ο Πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Χρήστος Μαρούδας, οι οποίοι συνεχάρησαν τον Δήμαρχο κο Γιώργο Πατούλη για την επανεκλογή του στο Δημαρχιακό Αξίωμα και απηύθυναν τις πατρικές ευχές τους στους εκλεγμένους. Συμμετείχαν επίσης οι Πρωτοπρεσβύτεροι Εμμανουήλ Μυλωνάκης, Χρυσόστομος Στεφανιδάκης και Αναστάσιος Κοροπούλης. Πολιτικό όρκο έδωσαν τα μέλη τριών δημοτικών παρατάξεων από τις έξι που συνθέτουν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Την τελετή της ορκωμοσίας τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ο Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Γενικός Γραμματέας Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων κος Δημήτριος Καλογερόπουλος, η βουλευτής της Ν.Δ. Άννα Καραμανλή, ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Γεώργιος Καραμέρος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πέτρος Δαμιανός και Σοφία Κορωναίου, Δήμαρχοι και μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων από την Περιφέρεια Αττικής, εκπρόσωποι του Αστυνομικού και Πυροσβεστικού Σώματος, πρόεδροι και μέλη συλλόγων και φορέων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης χαρακτήρισε στην ομιλία του ως «Γιορτή της Δημοκρατίας» την ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία όπως ανέφερε «σηματοδοτεί το ξεκίνημα της τρίτης συνεχόμενης θητείας μου στο αξίωμα του Δημάρχου Αμαρουσίου. Αποτελεί τη συνέχεια μιας διαδρομής που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2006, όταν μαζί με μια ομάδα φίλων και συνεργατών αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις και να διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών του Αμαρουσίου. Να αναλάβουμε την ευθύνη και το δύσκολο έργο να βγάλουμε το Δήμο από τα οικονομικά αδιέξοδα και τα προβλήματα που είχαν συσσωρευτεί και στη συνέχεια να διασφαλίσουμε την αναπτυξιακή προοπτική της πόλης.»

Εκφράζοντας τις εγκάρδιες ευχαριστίες του προς τους πολίτες για τη μεγάλη εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του και τους συνεργάτες σημείωσε: « Οι πολίτες του Αμαρουσίου αποτίμησαν με θετικό πρόσημο τα πεπραγμένα μας, αξιολόγησαν θετικά το έργο, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που ως Διοίκηση αναλάβαμε αυτά τα 8 χρόνια, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, στη πιο δυσμενή για τη χώρα οικονομική και κοινωνική συγκυρία. Μας έδωσαν σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις τόσο το 2010, όσο και το Μάιο που μας πέρασε, καθαρές και αδιαμφισβήτητες νίκες. Νίκες από την πρώτη Κυριακή και με ποσοστό της τάξης του 58%, που είναι το μεγαλύτερο που έχει λάβει ποτέ στην πόλη μας συνδυασμός από την πρώτη Κυριακή. Και μάλιστα συνδυασμός και Δήμαρχος που διεκδικούσε για τρίτη συνεχόμενη θητεία την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας. Έκριναν ότι το έργο που κάναμε αλλά και το πρόγραμμα που τους παρουσιάσαμε για το μέλλον του προαστίου μας αποτελούν την καλύτερη λύση. Επέλεξαν δημιουργία, έργο, ομαλότητα και σταθερότητα. Επέλεξαν την παράταξη της ενότητας, που βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της πόλης.»

Οι άξονες που συνθέτουν την πολιτική της Διοίκησης του Γιώργου Πατούλη και για τα επόμενα πέντε χρόνια είναι:

· ο σοβαρός σχεδιασμός,

· η διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών,

· η έμφαση στην ανάληψη κοινωνικών δράσεων και πολιτικών, που σκοπό

έχουν την ανακούφιση και στήριξη αυτών που μας χρειάζονται,

· η μεθοδικότητα, η έμφαση στην αποτελεσματικότητα,

· η δημιουργική σύνθεση ιδεών,

· η συλλογικότητα στη λήψη των αποφάσεων.

Ένας από τους στόχους του Δημάρχου Αμαρουσίου είναι η επόμενη πενταετία να είναι περίοδος εξωστρέφειας για την πόλη και το Δήμο.

« Θα επιδιώξουμε το Μαρούσι να αποκτήσει ακόμη πιο ισχυρό ρόλο και δυνατότητα παρέμβασης στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Να πρωταγωνιστήσει στα κεντρικά θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, επιδιώκοντας την αναβάθμιση του θεσμού, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες ισότιμης συνεργασίας με τους Δήμους σε όλη την Ελλάδα, ώστε μέσα από τις συνεργασίες αυτές να προωθήσουμε έργα, δράσεις και πρωτοβουλίες που θα μας ωφελήσουν όλους. Θα διεκδικήσουμε την κατοχύρωση νέων ρόλων και αρμοδιοτήτων στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, ώστε να καταστήσουμε ακόμη πιο αποτελεσματικές τις κοινωνικές δράσεις που ήδη αναπτύσσουμε όλα αυτά τα χρόνια, για τις οποίες ιδιαίτερα στο Μαρούσι είμαστε περήφανοι γιατί σε αυτόν τον τομέα είμαστε πρωτοπόροι.»

Ο κος Πατούλης κλείνοντας την ομιλία του υπογράμμισε: «Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Οι στόχοι κατακτώνται μόνο με δουλειά, με συνεννόηση και συνεργασία. Εμείς από την πλευρά μας ως Διοίκηση είμαστε πρόθυμοι να συνεργαστούμε με όλες τις υγιείς δυνάμεις τόσο εντός των ορίων της πόλη μας, όσο και έξω από αυτά, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις και παρωπίδες, με στόχο το κοινό καλό. Επενδύουμε στην ενότητα και τη συνεργασία. Σε ισχυρές πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες που στηρίζονται σε κοινές αρχές και αξίες που υπηρετούν το συμφέρον της κοινωνίας.»

Στην τελετή της ορκωμοσίας παρέστησαν: Ο Δ/ντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Β.Α. Αττιικής Ιωάννης Νικήτας, ο Διοικητής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ηλίας Τσαπούλας, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου Γεώργιος Τσιρός, ο κος Κουτσοθεόδωρος ως εκπρόσωπος του Διοικητού του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου.

Παραβρέθηκαν επίσης οι Δήμαρχοι από τους Δήμους : Βάρης –Βούλας- Βουλιαγμένης Γρηγόριος Κωνσταντέλλος, Διονύσου Διονύσιος Ζαμάνης, Ηρακλείου Νικόλαος Μπάμπαλος, Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, Λαυρίου Δημήτρης Λουκάς, Μαραθώνος Ηλίας Ψηνάκης, Λυκόβρυσης-Πεύκης Αναστάσιος Μαυρίδης, Πεντέλης Δημήτριος Στεργίου- Καψάλης, Σαρωνικού Γεώργιος Σοφρώνης, Χολαργού Δημήτρης Νικολάου εκ μέρους του Δημάρχου Αλίμου κου Ανδρέα Κονδύλη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Προυτζόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κος Καραμολέγκος, και ο Δήμαρχος του Μπελφώρ της Γαλλίας Μιλτιάδης Κωνσταντακάτος. Παραβρέθηκαν και οι πρώην Δήμαρχοι: Αμαρουσίου Χρήστος Βλάχος, Κηφισιάς Νικόλαος Χιωτάκης, Βριλησσίων Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, Εκάλης Βάσω Σπηλιωτόπουλου, Ηρακλείου Παντελής Βλασσόπουλος αι εκ μέρους του πρώην Δημάρχου Χαϊδαρίου Δημήτριος Μαραβέλιας ο κος Γρηγοράκος.

Επίσης εκ μέρους των Συλλόγων και Φορέων μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν: Ο Αναπληρωτής Διοικητής του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης Αριστείδης Ζούμπος, ο π. Διοικητής του Σισμανογλείου Ηλίας Καύκας, o Δ/ντής του ΙΚΑ Αμαρουσίου Μιχαήλ Κυριαζίδης, ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΙΣΑ Σωτήρης Ρηγάκης, ο Πρόεδρος Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ευθύμιος Λέκκας, ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Γεώργιος Μαριδάκης, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αμαρουσίου Πόπη Ζερβάκη, ο Αντιπρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Νικόλαος Τζαϊλάκης, ο γ.γ. Ελλήνων Προπονητών Ποδοσφαίρου Φώτης Ξηρογιάννης, ο αναπληρωτής γ.γ. των Ελλήνων Τραγουδιστών Γιώργος Υδραίος, ο Αντιπρόεδρος του Πράσινου Ταμείου Άλεκος Κόκκαλης, ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων του Δημοσίου κος Βαβούχιος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Υδρογονανθράκων Βασίλειος Κουρκούλιας και ο Γραμματέας Λεόντιος Πορτογαλάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδας Παναγιώτης Λαϊος,η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή» Μαρία Γιαννίρη, η Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Γυναικείων Ενώσεων Μίκα Ιωαννίδου, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αμαρουσίου «Αλκυονίδες» Θεοδώρα Τσελέκη, η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αμαρουσίου Δήμητρα Τσουκλείδου, η Πρόεδρος του Καλλιτεχνικού Συλλόγου «Εκφραση» Άννα Αντωνακάκη, ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ανατ. Αμαρουσίου Αναστάσιος Τσολακίδης, κ.α,

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση