GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μετρό Θεσσαλονίκης: Οι πρώτες φωτογραφίες από το εσωτερικό του σταθμού Πανεπιστήμιο

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, στο σταθμό Πανεπιστήμιο του Μετρό Θεσσαλονίκη...



Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, στο σταθμό Πανεπιστήμιο του Μετρό Θεσσαλονίκης...

Πρόκειται για την πρώτη φορά που σταθμός του Μετρό Θεσσαλονίκης ανοίγει για να φιλοξενήσει ένα πολιτιστικό γεγονός, και το παρών στην εκδήλωση δίνουν εκπρόσωποι τοπικών φορέων της πόλης, βουλευτές, εκπρόσωποι της διοίκησης της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και πλήθος κόσμου, που έσπευσε να απολαύσει από κοντά την Κρατική Ορχήστρα.
Χαιρετισμό πραγματοποίησαν κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος, όπως μεταδίδει το thestival.gr, παρότρυνε την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ να ανοίξει κι άλλους σταθμούς, ώστε να μπορέσουν να τους απολαύσουν από κοντά οι Θεσσαλονικείς.
“Έχουμε ακούσει πολλά για το μετρό. Το μέγεθος του σταθμού είναι εντυπωσιακό. Συγχαίρω την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και την παροτρύνω να ανοίξει και τους άλλους σταθμούς”, ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Την φωτογραφία ανέβασε στο Facebook, ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, Χρήστος Τσίτουρας, επανέλαβε ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2017 ή τις αρχές του 2018 και ο σταθμός της Βενιζέλου θα ολοκληρωθεί στη συνέχεια, αφού λυθούν όλα τα προβλήματα.

“Πώς ήταν δυνατόν να τελειώσει το Μετρό σε 6 χρόνια, όταν μόνο για 10 χρόνια εργάζεται η Αρχαιολογία;”, αναρωτήθηκε ο κος Τσίτουρας και πρόσθεσε: “Γίνεται το καλύτερο δυνατό έχοντας επιλύσει όλα τα τεχνικά προβλήματα και με τη βοήθεια όλων των φορέων, το Μετρό θα είναι έτοιμο μέχρι τις αρχές του 2018″.
Μάλιστα, ο κος Τσίτουρας, αποδέχθηκε την πρόταση του δημάρχου και, όπως είπε, οι σταθμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης θα ανοίξουν για να δει και ο κόσμος τι έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, ανέφερε ότι η εκδήλωση αυτή είναι μια απόδειξη, ότι ο πολιτισμός, η τεχνολογία και τα έργα υποδομής, μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά.
“Θέλω να πιστεύω, ότι σε κλίμα συναίνεσης, όπως σήμερα γίνεται αυτή η συναυλία εδώ, κάποια στιγμή θα κάνουμε μια ανάλογη συναυλία στο σταθμό της Βενιζέλου”, ανέφερε ο κος Σιμόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση