GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε δεκανίκι των Γερμανών και της κυβέρνησης εξελίσσεται ο ΣΠΑΥ...

Του Τ. Αλεξανδρόπουλου. Δελτίο τύπου έβγαλε ο ΣΠΑΥ, με το οποίο διαφημίζει την «έμπρακτη στήριξη» που παρέχει στους «φρουρούς...



Του Τ. Αλεξανδρόπουλου.

Δελτίο τύπου έβγαλε ο ΣΠΑΥ, με το οποίο διαφημίζει την «έμπρακτη στήριξη» που παρέχει στους «φρουρούς του Υμηττού». Δηλαδή τις ομάδες ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ που απαρτίζουν τη δασοπροστασία του Υμηττού. Ενώ, ας πούμε, θα μπορούσε να ΜΗΝ παρέχει «έμπρακτη στήριξη»; Και τι θα τα έκανε τα εκατομμύρια που εισπράττει από τους δήμους – μέλη του και τα ευρωπαϊκά προγράμματα;
Από αυτό το δελτίο τύπου δημιουργούνται κάποιοι «περίεργοι» συνειρμοί και πολλά ερωτήματα. Ο βασικός συνειρμός είναι ότι ο ΣΠΑΥ χρησιμοποιείται βασικά για την προβολή του Ν. Χαρδαλιά. «Βγάζει μάτια». Κύριο προεκλογικό μέσο επικοινωνιακής πολιτικής του Ν. Χαρδαλιά ήταν ο ΣΠΑΥ. «Μια γλάστρα» φύτευε και στηνόταν μια δήλωση μισής σελίδας γι’ αυτό. Πέντε σακούλες σκουπίδια μαζεύονταν και γινόταν πανηγύρι… Τώρα έρχεται και λέει ότι ο ΣΠΑΥ «στηρίζει έμπρακτα» τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ!!!

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ, Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα δήλωσε ότι «Η επένδυση στον εξοπλισμό των εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας είναι επένδυση στην προστασία του Υμηττού μας, ο οποίος ως φυσικός πνεύμονας της Αττικής είναι ανεκτίμητος. Οι συγκεκριμένες προμήθειες ωστόσο γίνονται μετά από αιτήματα των Δήμων-μελών μας, στους οποίους εδρεύουν οι εθελοντικές ομάδες, με μελέτες του προσωπικού μας και κατόπιν διαγωνισμού. Η στήριξη των εθελοντικών ομάδων είναι ένα σκέλος του έργου αντιπυρικής πρόληψης του Συνδέσμου, παράλληλα με τους καθαρισμούς στο βουνό, τις αγορές-συντήρηση δεξαμενών υδροδότησης και πυροπροστασίας καθώς και τη συντήρηση υδραυλικών συστημάτων».

Αυτό το «ωστόσο» καταλαβαίνει κανείς γιατί έχει μπει;
«Ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) ανέλαβε τη στήριξη συνολικά 12 εθελοντικών ομάδων δασοπροστασίας & δασοπυρόσβεσης σε όλο το βουνό, που αφορά σε προμήθεια εξοπλισμού, ετήσια συντήρηση (μέχρι στιγμής) 15 πυροσβεστικών οχημάτων, προμήθεια βενζίνης, αγορά παρατηρητήριων καθώς και συντήρηση πυροφυλακείων. Για τους παραπάνω σκοπούς, οι δαπάνες του Συνδέσμου τη διετία 2013-2014, ανέρχονται σε 559.810 ευρώ (188.528€ το 2013 και 371.282€ το 2014)».

Στη διετία 2013-2014 ο ΣΠΑΥ διέθεσε ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ προκειμένου να κάνουν την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ δουλειά τους οι ομάδες των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ, 559.810 ευρώ.

Εκατομμύρια αποθεματικά…
Πόσα εισέπραξε και πόσα ξόδεψε αυτή τη διετία ο ΣΠΑΥ;
Ανοίγουμε τα απολογιστικά φύλλα στη σελίδα του ΣΠΑΥ:
Πλεόνασμα 1.363.796,30 ευρώ!!!
Δηλαδή, από το 2011, όταν η ελληνική κοινωνία ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ – ΜΕΛΗ του ΣΠΑΥ κατακρεουργούνται από τις περικοπές των μνημονιακών υποστηρικτών του δημάρχου του Βύρωνα, ο ΣΠΑΥ «στοιβάζει στο μπαούλο» εκατομμύρια..! Κάθε χρόνο και περισσότερα..!
Και ρωτάω εγώ ο βλάκας: γιατί ο ΣΠΑΥ δεν μείωσε ή δεν εξαφάνισε τις συνδρομές των μελών του αυτά τα χρόνια;
Γιατί δεν διέθεσε κάποια από αυτά τα λεφτά για να φτιαχτούν έργα στους δήμους – μέλη του;
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ που είναι «στο μπαούλο»;
Και έρχεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και απαιτεί να του αποδοθούν εύσημα επειδή διέθεσε ένα μικρό μέρος από τα αποθηκευμένα λεφτά για να πάρει εργαλεία στους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ!!! Και γιατί, λέει, έκανε συντήρηση στα πυροσβεστικά οχήματα που χρησιμοποιούνται για δασοπυρόσβεση!!! Είναι ασύλληπτο…
Το πιο λογικό θα ήταν να έχει ήδη αναλάβει ο ΣΠΑΥ, μόλις άρχισε να βάζει στο μπαούλο τα λεφτά, την υποχρέωση να καλύπτει κάποιες "βιοποριστικές" ανάγκες των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ. Με οποιαδήποτε μορφή. Με μορφή ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής κάλυψης. Με μορφή επιδόματος επικίνδυνης εργασίας. Με όποια μορφή ήταν ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο. Και όχι να έρχεται σήμερα και να ζητάει εύσημα γιατί… τους αγόρασε εργαλεία!!! Ας τους άφηνε να σκάβουν με τα χέρια και ας μην έπαιρνε εργαλεία… Ας άφηνε τα πυροσβεστικά χωρίς συντήρηση και όταν έπιανε φωτιά να έτρεχαν με παπάκια να τη σβήσουν…
Δηλαδή, για να μην τρελαθούμε: έχει άλλο προσωπικό ο ΣΠΑΥ εκτός από τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ; Όχι προσωπικό γραφείου. Προσωπικό φύλαξης και περιφρούρησης του Υμηττού. Δασοπυροσβέστες. Σαν τον αείμνηστο τον Δημήτρη τον Καραμολέγκο, που έχασε τη ζωή του ως εθελοντής… Και διαφημίζει ότι «στηρίζει έμπρακτα» τους εθελοντές..! Γιατί, λέει, τους πήρε κάποια εργαλεία για να κάνουν την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ δουλειά τους..!
Βέβαια, ΑΠΟΡΩ πως δέχτηκαν κάποιοι εθελοντές να βγουν φωτογραφίες για να διαφημίσουν τη… γαλαντομία του προέδρου του ΣΠΑΥ… Απορώ… Εκτός αν είναι επιλεγμένοι οι εθελοντές – μοντέλα.

Τα ερωτήματα
Πρώτο απ’ όλα: τι είναι, τελικά, ο ΣΠΑΥ; Είναι μια ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ εταιρία; Είναι ένα «ευαγές ίδρυμα»;
Δεύτερο ερώτημα: που πάνε τα εκατομμύρια αποθεματικά που έχει; Γιατί από τα απολογιστικά στοιχεία που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του, αποκαλύπτονται ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ.
Τρίτο ερώτημα: Γιατί συνεχίζει τη διαφημιστική καμπάνια προβολής του εαυτού του και του έργου του ο Ν. Χαρδαλιάς; Το έχει αμφισβητήσει κανένας; Ή μήπως δεν έχει «τελειώσει» ούτε από τον Βύρωνα, όπως δεν έχει «τελειώσει» και από την πολιτική, παρά τα περί του αντιθέτου μετά δακρύων λεχθέντα;
Ύβρις και ανοσιούργημα…
Εν κατακλείδι, θεωρώ τη νέα διαφημιστική καμπάνια Χαρδαλιά – ΣΠΑΥ ως ανοσιούργημα κατά των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ δασοπυροσβεστών. Αλλά και κατά των θυμάτων στην εκτέλεση του καθήκοντος (και μάλιστα ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ) όπως ο Δημήτρης Καραμολέγκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση