GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκδηλώσεις για τα γενέθλια του Φιδέλ Κάστρο στην Κούβα

Ο πρώην πρόεδρος της Κούβας Φιδέλ Κάστρο, ο οποίος εγκατέλειψε την εξουσία το 2006 για λόγους υγείας, γιόρτασε διακριτικά τα 88...



Ο πρώην πρόεδρος της Κούβας Φιδέλ Κάστρο, ο οποίος εγκατέλειψε την εξουσία το 2006 για λόγους υγείας, γιόρτασε διακριτικά τα 88 του χρόνια, ενώ οι Κουβανοί τον τίμησαν με συναυλίες και εκθέσεις.

Ο ιστορικός ηγέτης της επανάστασης στην Κούβα δεν έκανε κάποια δημόσια εμφάνιση. Ο Κάστρο έχει αποσυρθεί και ζει στο σπίτι του στο δυτικό τμήμα της Αβάνας, όπου έχει αφοσιωθεί στη συγγραφή, ενώ μερικές φορές συναντά εκεί ξένους ηγέτες.

Η πιο πρόσφατη δημόσια εμφάνιση του Φιδέλ Κάστρο είχε γίνει στις αρχές του Ιανουαρίου, για τα εγκαίνια μιας γκαλερί ζωγραφικής στην πρωτεύουσα της Κούβας.

Οι συναυλίες για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας αφιερώθηκαν στον Φιδέλ Κάστρο χθες βράδυ, ενώ μια έκθεση φωτογραφιών για τον Κουβανό ηγέτη εγκαινιάστηκε στην Πλατεία της Επανάστασης, όπου συνήθως γίνονται οι εορτασμοί στη νήσο.

Η τηλεόραση της Κούβας εξάλλου μετέδωσε ένα ρεπορτάζ για την ολοκλήρωση των εργασιών της ανακαίνισης της κατοικίας όπου γεννήθηκε ο Κάστρο στο Μπιράν, στην επαρχία Ολγκίν, 750 χλμ. νοτιοανατολικά της Αβάνας.

Ευχετήρια μηνύματα έστειλαν μεταξύ άλλων οι πρόεδροι της Νικαράγουας, Ντανιέλ Ορτέγα, της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, και της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, σύμμαχοι της Κούβας.

«Καλοτυχία» και «ευλογία» χαρακτήρισε το γεγονός ότι ο Κάστρο έφθασε τα 88 ο Ορτέγα, επί δεκαετίες σύμμαχος του «Κομαντάντε».

Ο Μαδούρο χαιρέτισε τον «γίγαντα της Ιστορίας» Κάστρο, ενώ ο Μοράλες ευχήθηκε ο Κάστρο να γιορτάσει «σε δέκα χρόνια τα 98» και μετά «τα 108», σε μια δημόσια εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση