GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αδυναμίες στην παρεμπόδιση ξεπλύματος μαύρου χρήματος

Αδυναμίες και ελλείψεις σε διαδικαστικά θέματα αναφορικά με το θέμα του ξεπλύματος παράνομου χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρ...


Αδυναμίες και ελλείψεις σε διαδικαστικά θέματα αναφορικά με το θέμα του ξεπλύματος παράνομου χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας εντόπισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία ετοίμασε έκθεση και τη διαβίβασε στους εποπτευόμενους από αυτήν οργανισμούς.
Ειδικότερα, όπως δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Δήμητρα Καλογήρου, διαπιστώθηκε μη επαρκής συμμόρφωση προς τις απαιτήσεις, κατά τη διάρκεια λεπτομερών επιτόπιων ελέγχων της Επιτροπής στις κυπριακές επιχειρήσεις Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών, στις εταιρείες Διαχείρισης και στις επιχειρήσεις Παροχής Διοικητικών Υπηρεσιών.
Όπως δήλωσε η Δήμητρα Καλογήρου, έχει καλέσει ήδη τους εποπτευόμενους οργανισμούς να λάβουν διορθωτικά μέτρα και να επανεξετάσουν όλους τους φακέλους των πελατών τους, για να βεβαιωθούν ότι περιέχονται σ’ αυτούς όλα τα απαιτούμενα έγγραφα, στοιχεία ή πληροφορίες και ότι αυτά είναι σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση