GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πάτρα: Προσπάθησαν να κάψουν ζωντανούς αλλοδαπούς στο σπίτι τους

Εμπρηστική επίθεση σε σπίτι όπου διέμεναν αλλοδαποί στην Πάτρα. Εξετάζεται το ενδεχόμενο η επίθεση να είχε ρατσιστικά κίνητρα Σύμφωνα με ...

Εμπρηστική επίθεση σε σπίτι όπου διέμεναν αλλοδαποί στην Πάτρα. Εξετάζεται το ενδεχόμενο η επίθεση να είχε ρατσιστικά κίνητρα
Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστοι δράστες, χθες τα ξημερώματα, πλησίασαν το σπίτι και έριξαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς. Από τον θόρυβο της έκρηξης ξύπνησαν περίοικοι, οι οποίοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική.
Μέσα σε λίγα λεπτά οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, πριν αυτή επεκταθεί τόσο στο σπίτι που διέμεναν οι αλλοδαποί, όσο και σε γειτονικά σπίτια.
Στην περιοχή έφθασαν και αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών για τη συλλογή στοιχείων από το σημείο της εμπρηστικής επίθεσης, αλλά και για τη λήψη καταθέσεων από περίοικους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, αλλά και από τις καταθέσεις που πήραν, εκτιμούν ότι πιθανόν η εμπρηστική επίθεση να είχε ρατσιστικά κίνητρα, ενώ θεωρούν ότι από την αξιοποίηση των στοιχείων που έχουν, μπορούν να φθάσουν στα ίχνη των δραστών.
Στην περιοχή, όπου σημειώθηκε η εμπρηστική επίθεση, αλλά και σε γειτονικά εγκαταλελειμμένα εργοστάσια, τούς τελευταίους μήνες, έχουν βρει καταφύγιο και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες δεκάδες αλλοδαποί, οι οποίοι προσπαθούν καθημερινά να μπουν κρυφά, είτε στο λιμάνι είτε σε κάποιο φορτηγό, προκείμενου να καταφέρουν α φθάσουν στην Ιταλία.
Μετά τη χθεσινή επίθεση η Αστυνομία έχει πάρει αυξημένα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή, ώστε να αποφευχθεί ένα παρόμοιο περιστατικό.
Πηγή: www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση