GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΕ: Καταγγέλλει τα «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» στο Ιράκ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατήγγειλε σήμερα τα «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» τα οποία διαπράττονται στο βόρειο Ιράκ, όπου οι τζιχαντιστέ...


Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατήγγειλε σήμερα τα «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» τα οποία διαπράττονται στο βόρειο Ιράκ, όπου οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) απειλούν πλέον την αυτόνομη επαρχία του Κουρδιστάν και χιλιάδες άμαχους.
«Καταδικάζουμε σθεναρά τις τελευταίες επιθέσεις του αποκαλούμενου "Ισλαμικού Κράτους" και άλλων ενόπλων οργανώσεων στο Ιράκ», ανέφερε σε μια ανακοίνωσή της η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) ανέφερε ακόμη ότι της «προκαλεί φρίκη» η «ταχεία επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης» στο βόρειο Ιράκ.
«Εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι, κυρίως μειονοτικοί, εγκαταλείπουν τις εμπόλεμες ζώνες λόγω των διωγμών και των παραβιάσεων θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στις περιοχές όπου προελαύνουν οι εξτρεμιστές σουνίτες μαχητές, επισήμανε η Άστον.
«Ορισμένες από αυτές τις ενέργειες θα μπορούσαν να θεωρηθούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», εκτίμησε η ίδια. «Πρέπει να εξεταστούν το ταχύτερο ώστε οι δράστες τους να λογοδοτήσουν» για τα εγκλήματα αυτά, πρόσθεσε.
Ακόμη, η Κάθριν Άστον κάλεσε όλα τα μέρη «να σεβαστούν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, να εξασφαλίσουν την πρόσβαση σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και να διευκολύνουν την διανομή βοήθειας».
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση