GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συναυλία με έργα του πλατανουσιώτη συνθέτη Δημήτρη Δραγατάκη

Γράφει ο Κώστας Μπατσής. Το Σάββατο 9 Αυγούστου 2014 και ώρα 9.00 μμ στο υπαίθριο πέτρινο θέατρο της Πλατανούσας, κάτω από το...



Γράφει ο Κώστας Μπατσής.

Το Σάββατο 9 Αυγούστου 2014 και ώρα 9.00 μμ στο υπαίθριο πέτρινο θέατρο της Πλατανούσας, κάτω από τον επιβλητικό βράχο, πραγματοποιήθηκε συναυλία με έργα του συγχωριανού μας Δημήτρη Δραγατάκη.

Τα έργα που ακούστηκαν για πρώτη φορά στην Ήπειρο ήταν: Κουαρτέτο εγχόρδων Αρ. 1 (1957), Μονόλογος για σόλο βιολί (2001), Νανούρισμα (1980) σε στίχους Δ. Δραγατάκη, Μάνα (1982) σε στίχους Β. Θεοδώρου,Ο τσέλιγκας (1942-1949) σε στίχους Κ. Κρυστάλλη και το Ταξίδι (1980) σε στίχους Γ. Κοτζιούλα.

Έπαιξαν οι διακεκριμένοι μουσικοί: Γ. Δεμερτζής βιολί, Α. Γιαννάκη βιόλα, Δ. Παπαστεργίου – Χανδράκη βιολί, Α. Χανδράκης τσέλο , Μ. Συγγενιώτου μέτζο- σοπράνο, Φ.Τσαλαχούρης φλάουτο.

Χαιρετισμούς έκαναν ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές και ο Πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Μουσουργών και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Δ. Δραγατάκη, ακαδημαΙκός Θεόδωρος Αντωνίου.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, ο Πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Μουσουργών και Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Δ. Δραγατάκη, ακαδημαΙκός Θεόδωρος Αντωνίου, ο γλύπτης Θεόδωρος Παπαγιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Βορείων Τζουμέρκων Δ. Τσιλογιάννης και Δ. Τάτσης, ο σύμβούλος Γιάννης Σταύρος, ο πρόεδρος Δ.Σ. Κεντρικών Τζουμέρκων κ.Ρίζος, η κ.Καίτη Ρωμανού, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ.Βύρων Φιδετζής, διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, οι συνθέτες Φίλιππος Τσαλαχούρης, Ιάκωβος Κονιτόπουλος, Κώστας Φλεριανός, Γιώργος Μηνάς, η καθηγήτρια Ανώτερων Θεωρητικών Εθνικού Ωδείου Αθηνών, κ.Στέλλα Μακρυγιάννη, η κ.Τούλα Τόλια, ποιήτρια, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πλατανούσας Κ. Νταλίτσας, ο σύμβουλος συγγενείς και συγχωριανοί του.

Για μια φορά ακόμα έλαμψαν δια της απουσίας τους οι Ηπειρώτες βουλευτές, καθώς και η Περιφέρεια Ηπείρου που προτίμησαν να παραβρεθούν σ Γε εκδηλώσεις συλλόγων και πανηγύρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση