GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρήτη: Συνεκπαίδευση ελληνικών και αμερικανικών μαχητικών στην αεροπορική βάση της Σούδας

Συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας με την 480η μοίρα μαχητών (Fighter Squadron) των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων που εδρεύο...


Συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας με την 480η μοίρα μαχητών (Fighter Squadron) των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων που εδρεύουν στην Ευρώπη (United States Air Forces in Europe/ USAFE) θα πραγματοποιηθεί στην 115 πτέρυγα μάχης- αεροπορική βάση της Σούδας, στην Κρήτη, από τις 8 έως τις 23 Αυγούστου.
Η Πολεμική Αεροπορία πρόκειται να συμμετάσχει με το σύνολο των πολεμικών μοιρών της και η 480FS με 18 αεροσκάφη F-16CM και κλιμάκιο 300 ατόμων.
Σκοπός της συνεκπαίδευσης, σύμφωνα με το euro2day, είναι η εξάσκηση του προσωπικού στην εκτέλεση σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων.
Συγκεκριμένα θα εκτελεστούν αποστολές αέρος- αέρος, αέρος- εδάφους, σύνθετες αεροπορικές αποστολές (Composite Air Operations/ COMAO), βολές αέρος- εδάφους σε τακτικό πεδίο βολής με αδρανή όπλα και αποστολές εναέριου ανεφοδιασμού.
Η 480 FS εδρεύει στην αεροπορική βάση Spangdahlem στη Γερμανία.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση