GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περισσότερες γερμανικές επενδύσεις επιθυμεί ο Βούτσιτς

Να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στη Σερβία παρότρυνε τους Γερμανούς επενδυτές ο Σέρβος πρωθυπουργός, Αλεξάνταρ Βούτσιτς. "Χρει...


Να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στη Σερβία παρότρυνε τους Γερμανούς επενδυτές ο Σέρβος πρωθυπουργός, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
"Χρειαζόμαστε περισσότερες γερμανικές επενδύσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία και τη γεωργική βιομηχανία" δήλωσε ο κ.Βούτσιτς στο γερμανικό περιοδικό "Focus", ενόψει της διάσκεψης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Βερολίνο, έπειτα από πρωτοβουλία της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.
Η κυβέρνηση της Σερβίας, σύμφωνα με τον κ. Βούτσιτς, προσβλέπει στη συμβολή της Γερμανίδας καγκελαρίουστη διατήρηση της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Σε ό,τι αφορά τη διένεξη ανάμεσα στη Ρωσία και τις χώρες της Δύσης με αφορμή την ουκρανική κρίση, ο Σέρβος πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η ηγεσία της Ρωσίας είναι σε γνώση της ευρωπαϊκής πορείας της Σερβίας.
Επανέλαβε δε ότι η Σερβία σέβεται την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, που σημαίνει ότι θεωρεί την Κριμαία ως τμήμα της χώρας αυτής. Ταυτόχρονα, όμως, σημείωσε ότι η Σερβία, εξαιτίας της κρίσης που αντιμετωπίζει, δε μπορεί να υιοθετήσει οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
"Είμαστε εξαρτημένοι από το ρωσικό φυσικό αέριο και ο μεγαλύτερος φορολογούμενός μας, η Nis (πετρελαϊκή εταιρεία) ανήκει πλέον κατά πλειοψηφία σε ρωσική εταιρεία" εξήγησε ο κ. Βούτσιτς.
Σχολιάζοντας τη συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, που προορίζεται να συνδέσει την Ευρώπη με τις προμήθειες φυσικού αερίου της Ρωσίας, ο κ. Βούτσιτς είπε ότι είναι μια καλή συμφωνία για τη Σερβία.
Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, το έργο εξαρτάται από τις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και "ο αγωγός δε μπορεί να κατασκευαστεί χωρίς την έγκριση των Ευρωπαίων εταίρων μας".
Ο Σέρβος πρωθυπουργός σημείωσε ότι, με βάση τη συμφωνία, οι σερβικές εταιρείες που εμπλέκονται στην κατασκευή του αγωγού θα αποκομίσουν περί τα 500 εκατ. ευρώ.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση