GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πούτιν: Δεν θα συγκρουστούμε αλλά…

Μηνύματα προς πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε από το κοινοβούλιο της Κριμαίας ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος προειδοποίησε ότι η χώρα του δ...


Μηνύματα προς πολλαπλούς αποδέκτες έστειλε από το κοινοβούλιο της Κριμαίας ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος προειδοποίησε ότι η χώρα του δεν θα ανεχθεί την ασέβεια.
«Πρέπει ήρεμα, με αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα να οικοδομήσουμε τη χώρα μας, όχι να περιχαρακωθούμε και να αποκλειστούμε από τον έξω κόσμο ή να σπάσουμε τους δεσμούς με τους εταίρους μας. Ωστόσο, δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας συμπεριφέρεται με ασέβεια» είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία η Ρωσική Ομοσπονδία προσάρτησε από την Ουκρανία τον περασμένο Μάρτιο.
«Πρέπει να ισχυροποιηθούμε και να κινητοποιηθούμε, αλλά όχι για έναν πόλεμο ή για οποιοδήποτε είδος σύγκρουσης. . . αλλά για σκληρή δουλειά, στο όνομα της Ρωσίας», επέμεινε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Πρέπει να αναπτύξουμε τη χώρα μας. . . χωρίς να διαρρήξουμε τους δεσμούς μας με τους εταίρους μας, αλλά χωρίς να επιτρέπουμε σε κανέναν να μας συμπεριφέρεται με περιφρονητικό τρόπο», σημείωσε ο Πούτιν στη Γιάλτα.
Ακόμη, ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία. «Η χώρα αυτή βυθίζεται σε ένα αιματηρό χάος, σε μια αδελφοκτόνο σύρραξη», τόνισε ο Πούτιν.
«Θα καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να τερματιστεί αυτή η σύρραξη το συντομότερο δυνατόν, για να τελειώσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία», σημείωσε.
Παράλληλα ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατήγγειλε την ανθρωπιστική καταστροφή στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.
Επιπλέον ο Πούτιν είπε ότι η Μόσχα θα έπρεπε να κάνει προσπάθεια να διαθέτει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που εξορύσσει διεθνώς αποτιμώντας αυτούς τους φυσικούς πόρους σε ρούβλια και όχι σε δολάρια, διότι το μονοπώλιο του δολαρίου στην παγκόσμια αγορά ενέργειας πλήττει την οικονομία της Ρωσίας.
«Θα έπρεπε να ενεργήσουμε προσεκτικά. Προς το παρόν προσπαθούμε να συμφωνήσουμε με ορισμένες χώρες να συναλλασσόμαστε εμπορικά στα εθνικά μας νομίσματα», ανέφερε ο Πούτιν.
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι ενέκρινε μια πρόταση για να δημιουργηθεί μια ειδική δύναμη για την Κριμαία, ωστόσο επισήμανε ότι η ρωσική στρατιωτική παρουσία στη χερσόνησο δεν θα είναι πολύ μεγάλη ή δαπανηρή.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση