GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατρός μολύνθηκε από τον ιό του Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) απέσυρε το προσωπικό του από ένα εργαστήριο όπου διεξάγονται εξετάσεις για τον ιό Έμπολα στο Κα...


O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) απέσυρε το προσωπικό του από ένα εργαστήριο όπου διεξάγονται εξετάσεις για τον ιό Έμπολα στο Καϊλάχουν, στην ανατολική Σιέρα Λεόνε, αφού ένας από τους γιατρούς του προσβλήθηκε από την ασθένεια εν μέσω του χειρότερου στα χρονικά ξέσπασμα της επιδημίας, ανέφερε ένας εκπρόσωπος τύπου του ΠΟΥ.
«Πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο, προκειμένου να φροντίσουμε για την υγεία των εναπομεινάντων εργαζομένων μας» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του ΠΟΥ Κρίστι Φέιγκ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
«Μετά την αξιολόγηση που θα κάνουμε, θα επιστρέψουν».
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει στείλει σχεδόν 400 μέλη του προσωπικού του και άλλων οργανισμών προκειμένου να πάρουν μέρος στη μάχη για την καταπολέμηση της επιδημίας στη Δυτική Αφρική.
Την ίδια ώρα η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) ανακοίνωσε ότι θα μπορέσει να προσφέρει μόνο περιορισμένη βοήθεια στην αντιμετώπιση του Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό καθώς η οργάνωση ήδη φθάσει στα όριά της λόγω των προσπαθειών που καταβάλει για τον περιορισμό της επιδημίας στη δυτική Αφρική.
«Ανταποκρινόμαστε ταχέως για να προσπαθήσουμε να απομονώσουμε τα ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα και να αρχίσουμε να εργαζόμαστε στον εντοπισμό των επαφών» τους δήλωσε ο Γερούν Μπάινμπεργκερ, ένας ιατρικός συντονιστής των MSF στο Κονγκό.
«Λάβαμε την επιβεβαίωση την Κυριακή ότι 4 από τα δείγματα που παρέλαβε η ομάδα μας την περασμένη εβδομάδα είναι θετικά για τον ιό Έμπολα» προσέθεσε.
«Συνήθως μπορούμε να κινητοποιήσουμε τις ειδικές ομάδες εναντίον του αιμορραγικού πυρετού αλλά τώρα ήδη ανταποκρινόμαστε σε μια μαζική επιδημία στη Δυτική Αφρική» επισήμανε.
«Αυτό περιορίζει τις ικανότητές μας να αντεπεξέλθουμε στην επιδημία στη ΛΔ Κονγκό».
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα υπογράμμισαν ότι η χρονική στιγμή του ξεσπάσματος της επιδημίας στο Κονγκό είναι πιθανόν «μια ατυχής σύμπτωση» αν και δεν απέκλεισαν απόλυτα μια σύνδεση με την επιδημία που μαίνεται στη Δυτική Αφρική και που έχει ήδη σκοτώσει τουλάχιστον 1.427 ανθρώπους.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση