GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποτύπωμα του συνεργάτη του Μαζιώτη, Γ. Πετρακάκου, στο φουσκωτό των ληστών στο Δίστομο

Γενετικό υλικό και αποτύπωμα του υπαρχηγού της οργάνωσης Επαναστατικός βρέθηκε στο σκάφος που χρησιμοποίησαν οι ληστές στο Δίστομο. Ποιον...

Γενετικό υλικό και αποτύπωμα του υπαρχηγού της οργάνωσης Επαναστατικός βρέθηκε στο σκάφος που χρησιμοποίησαν οι ληστές στο Δίστομο. Ποιον κακοποιό αναγνώρισαν οι υπάλληλοι της Τράπεζας
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, έχει εντοπιστεί ακόμα ένα αποτύπωμα, το οποίο ωστόσο δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί. Αυτό σημαίνει, ότι είτε το άτομο αυτό δεν είναι σεσημασμένο είτε χρειάζεται περαιτέρω εξέταση.

Σημειώνεται δε, πως από τις φωτογραφίες των καταζητούμενων που έδειξε η ΕΛΑΣ στους υπαλλήλους της Τράπεζας στο Δίστομο, αναγνωρίστηκε ο Σπύρος Παπαδόπουλος, στον οποίο έχει αποδοθεί σχεδόν το σύνολο των εγκλημάτων του Ποινικού Κώδικα.

Από τις πληροφορίες της ΕΛΑΣ προκύπτει ακόμη, ότι ο Μαζιώτης ήρθε σε επαφή με αυτά τα άτομα, κατά την παραμονή του στη φυλακή, αλλά και μέσω "κοινών γνωστών", μετά την παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

Το χρονικό της ληστείας
Οι τρεις άνδρες εισέβαλαν στο υποκατάστημα της τράπεζας και με την απειλή καλάσνικοφ ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και τους πελάτες. Εντός της τράπεζας έμειναν τουλάχιστον 20 λεπτά, ζητώντας από τη διευθύντρια να βάλει σε σάκους τα χρήματα που υπήρχαν στο χρηματοκιβώτιο και τα ταμείο. Την απείλησαν, μάλιστα, ότι αν δεν το κάνει θα σκοτώσουν μέλη της οικογένειάς της.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, οι ληστές, οι οποίοι φορούσαν περούκες, γυαλιά ηλίου και μάσκες, καθησύχασαν τους πελάτες, μεταξύ των οποίων ήταν και μία έγκυος, ότι δεν πρόκειται να τους κάνουν κακό. "Φτάσαμε στο σημείο να ληστεύουμε τράπεζες για να μπορούμε να ζήσουμε γιατί μας έχουν πάρει και τα σπίτια" είπαν οι ληστές, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα.

Οι δράστες είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια τη ληστεία, εκμεταλλευόμενοι δύο πράγματα. Ήξεραν ότι η συγκεκριμένη τράπεζα ασφαλείας δεν είναι η προβλεπόμενη και μπορούσαν να μπουν στο χώρο με τα όπλα. Γνώριζαν, επίσης, ότι στην περιοχή το λιμενικό δεν διέθετε σκάφος, καθώς αυτό, είναι εδώ και μία εβδομάδα ακινητοποιημένο από βλάβη. Έτσι οι ληστές εξαφανίστηκαν ανενόχλητοι. Εξετάζεται, επίσης, σοβαρά το ενδεχόμενο να είχαν και δύο συνεργούς

Η ΕΛΑΣ, από τον τρόπο δράσης τους, πιστεύει ότι είναι πολύ πιθανό να πρόκειται για μέλη της ομάδας του Νίκου Μαζιώτη και τα χρήματα να προορίζονται για το λεγόμενο "επαναστατικό" ταμείο. Σύμφωνα με το MEGA, σ” αυτό οδηγούν δύο στοιχεία. Το 10μετρο φουσκωτό, το οποίο εκλάπη πριν από δύο χρόνια από την Καλαμάτα, λίγο καιρό δηλαδή μετά την απόδραση Μαζιώτη-Ρούπα. Το δεύτερο στοιχεία είναι η απόδειξη από κατάστημα της Κορίνθου που είχε βρεθεί στα πράγματα της Ρούπα, στο διαμέρισμα του Αμαρουσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση