GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιράν: Εκτός νόμου η προβολή της αντισύλληψης

Το κοινοβούλιο του Ιράν έθεσε εκτός νόμου κάθε μορφή διαφήμισης των μέσων αντισύλληψης, επιχειρηματολογώντας ότι η κίνηση αυτή στόχο...


Το κοινοβούλιο του Ιράν έθεσε εκτός νόμου κάθε μορφή διαφήμισης των μέσων αντισύλληψης, επιχειρηματολογώντας ότι η κίνηση αυτή στόχο έχει να αντιστραφεί η τάση μείωσης των γεννήσεων στην Ισλαμική Δημοκρατία.
Το μέτρο, το οποίο εγκρίθηκε από την πλειοψηφία των 290 μελών της Βουλής, απαγορεύει ταυτόχρονα τη δημοσίευση άρθρων στον Τύπο της χώρας τα οποία τάσσονται υπέρ του ελέγχου των γεννήσεων.
Επιπλέον, οι γυναικολόγοι θα επιτρέπεται να προβαίνουν σε αμβλώσεις μόνον εάν η ζωή ή η υγεία της μητέρας κινδυνεύει, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, το Ιράν στα τέλη της δεκαετίας του 1990 είχε προωθήσει τον έλεγχο των γεννήσεων στο πλαίσιο μιας νέας πολιτικής οικογενειακού προγραμματισμού, ακόμη και χορηγώντας προϊόντα ελέγχου των γεννήσεων δωρεάν.
Όμως, παρότι ο ΟΗΕ εξήρε την πολιτική της Τεχεράνης στο πεδίο του οικογενειακού προγραμματισμού, ισχυροί παράγοντες του θρησκευτικού κατεστημένου τάσσονταν πάντοτε εναντίον τέτοιων πρωτοβουλιών.
Το Ιράν έχει πληθυσμό μεγαλύτερο από 80 εκατομμύρια.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση